Barcelona rebrà 41 milions d’euros europeus per transformar l’activitat turística

16/12/2022 - 11:37 h

Els Fons Next Generation duran a Nou Barris inversions en el Rec Comtal i en la creació del Laboratori d’art urbà

Barcelona ingressarà 40.848.876 euros dels Fons Europeus Next Generation que es destinaran al finançament de 20 projectes de ciutat centrats en l’impuls a la recuperació econòmica i la resiliència de la destinació, a través de la desconcentració territorial del turisme, la creació de nous imaginaris i la innovació, assegurant el retorn social del turisme i la sostenibilitat de l’activitat. Aquests projectes es duran a terme entre el 2023 i el 2025.

Barcelona, en els últims anys, ha treballat per transformar i diversificar el model turístic que consolidi la ciutat com una destinació líder en turisme urbà que respongui a criteris de sostenibilitat, equitat i qualitat.

Projectes a Nou Barris

En aquest context, a Nou Barris s’hi duran a terme algunes inversions. Al Rec Comtal s’hi destinaran 3.043.873 euros per a la creació d’un itinerari verd per a vianants i bicicletes amb espais de trobada i repòs que connecti els diferents atractius i paisatges, i amb un relat i disseny unitari que faciliti l’accés a Barcelona des del Vallès. Serà una oportunitat per crear un refugi de biodiversitat per a la millora ecològica i recuperació ambiental del riu Besòs. La iniciativa comptarà amb el suport d’un espai expositiu físic i virtual a les Cases de l’Aigua de Trinitat Nova i Trinitat Vella.

De la seva banda, 1.179.750 euros es dedicaran a habilitar zones d’oci, restauració i recuperació històrica i ambiental de les fonts i entorns del Parc Natural de la Serra de Collserola.

Els fons també aposten per una nova oferta desconcentrada turística que obri nous punts d’interès competitius per aconseguir un reequilibri urbà. A Nou Barris, aquest aspecte revertirà en la creació del Laboratori d’art urbà de Nou Barris, amb una inversió que arribarà als 953.018 euros.