Nova campanya de control d’alcoholèmia i drogues

14/02/2023 - 15:42 h

La millora de la seguretat viària a la ciutat és una de les prioritats de la Guàrdia Urbana, i per això és imprescindible treballar en la prevenció dels sinistres de trànsit, en un model de mobilitat més segur i en la formació i la conscienciació de la ciutadania perquè compleixi les normes bàsiques de trànsit.

Amb l’objectiu d’incidir en les conductes de risc, la Guàrdia Urbana posa en marxa una campanya de control d’alcoholèmia i de drogues, que estarà activa del 16 al 22 de febrer a tota la ciutat i s’emmarca en el Pla local de seguretat viària de l’Ajuntament de Barcelona.

Es corregiran infraccions relacionades amb la conducció amb una taxa d’alcohol superior a la permesa o amb presència de drogues a l’organisme, així com totes aquelles que comportin situacions de risc.

En aquests controls s’incidirà en la realització de proves d’alcoholèmia i de drogues als conductors de bicicleta i ciclomotor, un col·lectiu especialment vulnerable que ha vist incrementada la sinistralitat en els darrers anys.

La conducció amb alcohol o drogues a l’organisme és un dels factors de risc en la sinistralitat, i els controls preventius són una de les eines més eficients per evitar la circulació per la xarxa viària de conductors amb risc potencial de tenir un accident.

Les víctimes dels sinistres de trànsit són evitables: n’hem de prendre consciència i fer que els conductors i els vianants s’involucrin cada vegada més en l’objectiu d’aconseguir arribar a reduir un 50% els lesionats greus i les víctimes mortals, tal com indica l’Estratègia de seguretat viària 2030, amb l’horitzó de cap víctima mortal l’any 2050.