Ets dona? T’ajudem a accedir al món laboral o a reorientar la trajectòria professional!

15/03/2023 - 09:35 h

Primera edició a Nou Barris d’EduCom Dones, un curs de desenvolupament professional per a dones en atur o en situació de precarietat laboral

Nou Barris acollirà del 16 de maig al 13 de juny la primera edició al districte d’EduCom Dones, un curs de desenvolupament professional adreçat a dones amb o sense experiència professional, en situació d’atur, precarietat laboral o amb ganes d’un canvi laboral.

EduCom Dones ofereix eines i recursos per augmentar les oportunitats d’accés al món laboral o reorientar la pròpia trajectòria professional de les dones. A Nou Barris, es farà al Centre Cívic Zona Nord, presencialment, de 17 a 19.30 hores tots els dimarts i dijous les tres primeres setmanes, i els dimarts de les dues últimes setmanes. En total hi haurà vuit sessions de treball grupal, i dues de treball individual.

Les inscripcions es podran dur a terme a partir del dijous 16 de març a través del formulari d’inscripció del web de Barabara Educació. El curs és gratuït però les places són limitades. Heu de tenir en compte, també, que es farà una entrevista prèvia a la selecció.

La desocupació i precarietat laboral, més present en les dones

Al districte de Nou Barris, l’atur i la precarietat laboral afecten les dones en un nombre significatiu. És per això, doncs, que es vol treballar per reduir la seva pobresa i precarietat laboral, i es vol actuar especialment en àmbits com l’ocupació i la inserció laboral. Empoderar-les, en definitiva, a través de la formació, per facilitar la seva millora professional i la cerca de feina.

Aquest programa està emmarcat dins de l’Estratègia Municipal contra la feminització de la pobresa i de la precarietat 2016-2024.

EduCom Dones

El programa EduCom Dones té una metodologia activa i participativa en què es fomenta el protagonisme de cadascuna de les persones participants. Aquesta metodologia permet crear una forta cohesió de grup i un treball molt proper i personalitzat. El procés d’aprenentatge es du a terme a partir de la construcció intel·lectual i vivencial de cadascuna de les dones del grup, el que permet que el procés de formació esdevingui una experiència satisfactòria per a les  participants, al temps que en facilita la millora professional i fomenta l’autonomia en l’aprenentatge.

La formació la imparteix la cooperativa d’iniciativa social Barabara Educació i arriba per primer cop a Nou Barris després de celebrar vuit edicions a Sant Martí.