La plaça del Verdum serà més verda, accessible i amb zones d’estada i joc

06/04/2023 - 10:15 h

Aprovat el projecte urbanístic de reurbanització de la plaça i carrers adjacents

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el projecte per reurbanitzar la plaça del Verdum, des del carrer Viladrosa fins al carrer Góngora, i els dos carrers de vianants adjacents, el carrer Robert Robert i el paral·lel, al barri del Verdun. Està previst que les obres comencin a l’estiu d’aquest any, amb una durada aproximada de dos mesos i un pressupost de gairebé 600.000 euros.

La futura plaça del Verdum esdevindrà un espai de trobada, descans i joc en què predominarà el verd. Per tractar els desnivells i millorar la connexió entre les diferents plataformes que conformen la plaça, s’incorporaran grans jardineres amb vegetació que es col·locaran reomplint les grades ja existents. A més, es renovarà el mobiliari urbà i s’hi instal·larà una zona de jocs infantils.

El carrer Robert Robert es projectarà com un espai versàtil per a la vida del barri i per celebrar-hi esdeveniments de petit format. Per aconseguir-ho, hi haurà més vegetació i s’instal·laran tres noves jardineres a la façana de la cara nord del carrer que generaran dues petites zones on poder seure i descansar.

Pel que fa al carrer paral·lel, que ja acull un espai de joc infantil, es consolidarà com un carrer de joc inclusiu i accessible amb la instal·lació, també, de mobiliari d’estada i acompanyament.

Procés participatiu

La intervenció es farà en el marc del Pla de Barris de Roquetes – Verdun, i neix d’una reivindicació veïnal per adequar l’espai a les dinàmiques de convivència del veïnat i per millorar-ne la percepció urbana. Per aquest motiu, la proposta s’ha fet a través d’un procés participatiu amb entitats veïnals i futur usuaris i usuàries.