Nova campanya de la Guàrdia Urbana per evitar distraccions en la conducció

24/04/2023 - 11:45 h

Es corregiran les infraccions relacionades amb la manca d’atenció permanent en la conducció, l’ús inadequat del telèfon mòbil o de qualsevol altre mitjà de comunicació i el fet de no respectar els semàfors i la prioritat dels vianants.

Les distraccions en la conducció constitueixen una de les principals causes d’accidentalitat. L’ús de les xarxes socials i altres aplicacions mitjançant els dispositius de telefonia mòbil, així com la utilització d’auriculars, forma part del nostre dia a dia i hem de ser conscients dels riscos que això comporta a l’hora de conduir.

D’altra banda, una de les principals causes de sinistralitat consisteix a no respectar els semàfors i, especialment, els que regulen els passos de vianants.

És per això que la Guàrdia Urbana activa aquesta campanya específica, orientada a reduir la sinistralitat derivada de la manca d’atenció permanent en la conducció i del fet de no respectar els semàfors.

En aquest sentit, cal recordar que l’ús d’auriculars o dispositius de telefonia mòbil tampoc és permès mentre es condueixen bicis, cicles o qualsevol vehicle de mobilitat personal.

La campanya, coordinada pel Servei Català de Trànsit amb les policies locals i els Mossos d’Esquadra, estarà activa del dilluns 24 al  diumenge 30 d’abril, durant les vint-i-quatre hores del dia.

L’última campanya d’aquest tipus va fer-se l’octubre de l’any passat, i aleshores es van formular 1.203 denúncies.