A Nou Barris, L'Estiu, al Pati!

20/06/2023 - 12:21 h

Enguany, el cicle anirà de l’1 al 22 de juliol i al costat dels habituals podrem gaudir també del “Desvarío”, el Sant Joan brasiler o el clogging, dansa popular dels Estats Units

El pati de la Seu del Districte acostuma a ser un espai ideal per passejar entre les palmeres o per gaudir de la seva tranquil·litat tot llegint un bon llibre. Però quan arriba el juliol, aquest oasi de calma es transforma en un espai en què la cultura brolla intensament. I ho fa de la mà de L’Estiu, al Pati!, un cicle d’espectacles que va veure la llum el 2017 i que des de llavors procura oferir el bo i millor en registres tan diversos com el blues, el circ o la música afroamericana.

Enguany, L’Estiu, al Pati! anirà de l’1 al 22 de juliol. Us n’adjuntem el programa.

Brasil i els Estats Units, aplegats el primer cap de setmana

El primer cap de setmana, el de l’1 i 2 de juliol, us hi espera una festa junina. Aquestes són les segones celebracions més importants i multitudinàries del Brasil. Sota el ritme del forró, Nou Barris replicarà la cultura, els colors i els sabors del São João brasiler. Això serà dissabte. I diumenge, vinguts d’Ohio, els The Yellow Ros Cloggers ens oferiran una mostra de clogging, un tipus de dansa popular practicada als Estats Units i que prové de les muntanyes dels Apalatxes. En acabar, podrem gaudir dels noms que protagonitzaran el circ català en un futur ben proper amb l’espectacle que ens aproparà el Centre de les Arts de Circ Rogelio Rivel.

Festival de Blues, el 7 i 8 de juliol

El següent cap de setmana, el del 7 i 8 de juliol, serà el torn del Festival de Blues de Barcelona, un clàssic al nostre districte i un dels grans referents per als amants del gènere. Enguany, el primer dia podrem gaudir del talent de Tori Sparks, que actuarà acompanyada del saxofonista Dani Pérez; Hernan Senra, líder del Chino Swingslide Trio; i de Susan Santos.

El segon dia serà el torn de Betta & The Groovers, Vanessa Collier i una llegenda,  inspiració i membre consolidat del panteó del blues, Chris Cain.

Curts en femení

L’any passat els vam estrenar, i enguany repetim. Entre setmana, concretament el dimecres 12, dediquem unes hores als Curts en femení. S’hi projectaran “Alegre y Olé”, de Clara Santaolaya; “Anatomía dunha serea”, d’Adriana Páramo; “Harta”, de Júlia de Paz; “Hondarrak”, de Paula Iglesias i Marta Gómez; i “La loca y el feminista”, de Sandra Gallego.

Say it loud, penúltima etapa

El Say it loud és un altre clàssic de L’Estiu, al Pati! Aquest any aterra a Nou Barris el cap de setmana del 15 i 16 de juliol amb les actuacions el primer dia d’Alba Pujals, Sordida i The Otis Redding Show, una vigorosa revisió del llegat del més gran soulman de tots els temps; i el segon, de Meli Perea, Minyo Crusaders i la música tropical colombiana amb el fervor de La Revolución Guapachosa.

Desvarío. Flamenco 23 Nou Barris

Finalment, del 17 al 22 de maig, arribarà la traca final amb el Desvarío. Flamenco 23 Nou Barris, el festival de flamenco de El Dorado que aquest any s’incorpora per primera vegada a L’Estiu, al Pati! i que, a banda d’espectacles, durà també conferències sobre el gènere. Aquí en trobareu tota la informació i podreu comprar-hi les entrades, rebaixades a 10 euros si viviu a Nou Barris.