Nou Barris activa 22 refugis climàtics per afrontar la calor

19/06/2023 - 12:04 h

Estan especialment dirigits a persones vulnerables i proporcionen confort tèrmic a la població, mentre mantenen altres usos o funcionalitats

Nou Barris ha activat 22 refugis climàtics per afrontar la calor. Es tracta d’espais que proporcionen confort tèrmic a la població, mentre mantenen altres usos o funcionalitats, i estan dirigits especialment a persones vulnerables a la calor (i al fred), és a dir, nadons, majors de 75 anys, malalts crònics i persones amb menys recursos, etcètera.

Aquests espais tenen una bona accessibilitat i proporcionen àrees de descans confortables (cadires o bancs), aigua gratuïta i seguretat. Fins al 15 de setembre, el 95% de la ciutadania en té un a menys de deu minuts a peu de casa.

Alguns d’aquests refugis són parcs urbans. A Nou Barris tenim el parc del Pla de Fornells, el de Josep Maria Serra Martí, el de la Guineueta i el del Turó de la Peira. En tots ells hi ha una presència elevada de verd urbà, són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i disposen de fonts d’aigua i seients.

Les àrees destinades a refugi climàtic són gratuïtes.

En aquest document trobareu els 22 refugis climàtics de Nou Barris. Tots ells estaran operatius tot l’estiu excepte l’EBM El Vent, que tancarà a l’agost.

Els espais interiors estan activats durant tot l’any perquè puguin ser utilitzats tant per fer front a la calor com al fred. Els exteriors, en canvi, s’activen només durant la fase preventiva per calor, que va del 15 de juny al 15 de setembre.

Més informació i relació dels refugis climàtics i llurs adreces, aquí.