Què pots fer a Nou Barris del 23 al 29 de juny?

22/06/2023 - 17:17 h

Us oferim l'oferta de revetlles de Sant Joan al districte, abans que comencin cicles estiuencs com els tallers infantils T'Estiu Molt, els juvenils d'Estiu Adoles100 o el cinema de Pantalla Barcelona

Som a les portes del que popularment s’anomena la nit més curta de l’any, ja sigui per dades objectives o perquè, quan ens ho passem bé, el temps avança més ràpid. La nit de Sant Joan se celebra aquest divendres, i a Nou Barris us oferim quatre espais on gaudir-la: la Masia de la Guineueta, la plaça Sóller de Porta, l’exterior de la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova i la plaça Darnius, que acollirà el comiat de la Festa Major de Can Peguera. Escolliu la revetlla que escolliu, no hi faltarà la bona música però, això sí, el sopar serà de traje, o el que és el mateix, us l’haureu de dur vosaltres.

Durant el cap de setmana no tenim massa més activitats per ressenyar, però a partir de dilluns a l’agenda setmanal s’hi nota el final del curs escolar, amb multitud de propostes per al públic infantil i juvenil. A Can Verdaguer, durant tota la setmana s’hi oferiran els tallers de còmic del CIMOC, amb cinc sessions matinals independents entre elles per aprendre els primers passos del món de les vinyetes. Les biblioteques del districte acolliran fins a finals de juliol els tallers infantils T’Estiu Molt, que posaran a prova les habilitats manuals dels nens i nenes, mentre que la plaça Verda de Ciutat Meridiana serà l’escenari de les primeres activitats d’Estiu a la Zona Nord, organitzades pel Pla de Barris de la Zona Nord i programades també fins a les portes de l’agost. I per a un públic un xic més crescudet, Joves de Barcelona us ofereix les properes setmanes els tallers i activitats d’Estiu Adoles100, ubicats a l’Espai Jove Les Basses.

Cinema per triar i remenar

A banda de tot això, dimecres viurem el Dia de l’Orgull LGTBI mentre continuen les activitats d’Orgull de Barri, que fins dijous ens portaran projeccions de cinema a la Biblioteca Les Roquetes – Rafa Juncadella i el Centre Cívic Zona Nord, i la inauguració de l’exposició “Tropical” al Centre Cívic Torre Llobeta. El cinema serà també protagonista a la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta, amb el passi dimarts d’un Documental del Mes centrat en un relat polític de Zimbàbue, i a la plaça de l’Aqüeducte, escenari dijous de la primera sessió al districte del cicle d’estiu de Pantalla Barcelona, amb la recent pel·lícula catalana “Toscana”. I finalment passem per Can Basté, que dimecres acollirà la performance de comiat de l’exposició “Oficina de los posibles”, i dijous una de les cites habituals de cada estiu, les projeccions a la plaça de Foto a la Fresca. Això ha estat gairebé tot, perquè per trobar-ho tot, tot, haureu d’obrir el següent PDF. Que passeu una bona setmana, noubarriencs i noubarrienques!

Activitats del 23 al 29 de juny