Què pots fer a Nou Barris del 30 de juny al 6 de juliol?

29/06/2023 - 18:35 h

La Festa Major de Torre Baró i el primer cap de setmana de "L'Estiu, al Pati!", principals novetats en una agenda que encara el període estival més plena que mai

Aquest cop ens hem hagut de trencar les banyes per condensar en unes poques línies el bo i millor de l’agenda setmanal. I és que, lluny del que podríeu esperar, Nou Barris arribarà al juliol amb una oferta d’activitats inusualment extensa. Per començar, no hi podia faltar alguna festa major de barri, en aquest cas la de Torre Baró, on han decidit concentrar les activitats durant els dos propers caps de setmana, així que fins diumenge no pararan de passar coses al voltant del Campillo de la Virgen. Des del Districte també aportem el nostre habitual granet de sorra d’aquestes dates, amb el primer cap de setmana de “L’Estiu, al Pati!”. Per començar comptarem amb uns habituals del cicle, l’alumnat del CAC Rogelio Rivel (foto) amb el seu nou espectacle de circ, però també amb dues novetats d’àmbit internacional: una festa Barcelona Junina que ens farà viure tota la intensitat de les festes de Sant Joan brasileres, i el grup dansaire The Yellow Rose Cloggers, que des d’Ohio ens mostraran en què consisteix el ball clogging. I tot gratis!

Els centres cívics també volen contribuir a que no pareu per casa durant el cap de setmana, i especialment Can Verdaguer, on divendres podreu seguir celebrant l’Orgull de Barri amb un cabaret de drag queens i dissabte gaudir del “So Horny!”, un festival que us farà pujar la temperatura corporal explorant els mons de l’erotisme i el morbo. L’Espai Jove Les Basses ha preparat dos dies d’activitats al voltant de la cultura urbana dins els actes de Sabor de Barri, i divendres a la tarda també tindreu oportunitats de veure teatre al Centre Cívic Torre Llobeta i dansa al Centre Cívic Zona Nord. I ja entre setmana, el Centre Cívic Torre Llobeta iniciarà les tardes de Pati Petit amb activitats per als infants, Can Verdaguer inaugurarà també les seves Tardes al Jardí amb el concert de Mador programat per dijous, i el cinema a la fresca agafarà protagonisme amb la projecció de curtmetratges de dijous a la plaça Can Basté, i amb el cicle Pantalla Barcelona, que seguirà amb la seva oferta nocturna amb dos passis de “La voluntaria”, dimarts a la plaça Can Basté i dijous al parc de l’Aqüeducte.

I a més de tot això, els propers set dies es posaran en marxa un grapat de cicles d’activitats estiuenques. Als ja estrenats prèviament “Estiu Adoles100”, “Viu l’estiu al barri” de la Zona Nord o “T’Estiu Molt” amb els seus tallers infantils a les biblioteques, s’hi afegiran la incombustible “Operación Solete” a les Roquetes, els tallers juvenils “Estiueja a Les Basses” o les propostes de “Verdum a la Fresca”, entre altres. Abans d’acabar, mencions també per a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova, que a l’habitual oferta de cap de setmana hi afegeix dues activitats infantils per als matins de dimarts i dijous, i per a la trobada de grups d’havaneres de persones grans de Nou Barris, que assolirà la seva sisena edició dimecres a la plaça Virrei Amat. Ho deixem aquí, perquè amb totes aquestes activitats més les que trobareu al PDF, no us volem robar més temps. A gaudir la setmana!

Activitats del 30 de juny al 6 de juliol