El Festival de Blues, protagonista del segon cap de setmana de L’Estiu, al Pati!

03/07/2023 - 15:10 h

El divendres 7 de juliol, actuacions gratuïtes. I el dissabte 8, a un preu de 15 euros

El Festival de Blues aterra a Nou Barris un any més, i ho fa en el marc de “L’Estiu, al Pati!”. Així, el 7 i 8 de juliol passaran pel pati de la Seu del Districte veus ben interessants del gènere. El 7 de juliol de forma gratuïta, mentre que el dia 8 a un preu de 15 euros l’entrada.

Tori Sparks feat Big Dani Pérez, Chino Swingslide Trio i Susan Santos

El divendres 7 de juliol, a partir de les 19 hores, Tori Sparks, originària de Chicago, actualment resident a Barcelona i que ha viscut i gravat a Nashville, oferirà un concert acompanyada de Dani Pérez, un dels més reconeguts saxofonistes de l’escena estatal en el jump blues, el rock-and- roll, el rhythm-and-blues i el bugui-bugui.

Aquest dia afinarem també les orelles per a Hernan Senra, més conegut com a Chino, un dels protagonistes de l’escena de blues i swing de Barcelona, un guitarrista sense igual que, amb la seva slide, abasta tant blues i swing com jazz manouche amb un estil inconfusible.

Finalment, Susan Santos, nascuda el 1981 a Badajoz, no va trigar a entregar-se en cos i ànima al seu somni, el blues. Cinc discos i un llarg historial de concerts entre Europa i EUA confirmen que aquesta extremenya de trepitjada texana encara té molt a dir.

Betta & The Groovers, Vanessa Collier i Chris Cain

I el dissabte 8 de juliol serà el torn de Betta & The Groovers, Vanessa Collier i Chris Cain. Cantant i compositora, Betta és la nova sensació en l’escena del blues. Nascuda a Madrid, l’ànima del blues va hipnotitzar aquesta jove artista en la qual es poden intuir influències com ara Etta James, Big Mama Thornton i Bessie Smith, entre d’altres.

Vanessa N. Collier és una saxofonista, cantant i compositora de blues, funk i soul estatunidenca. Les seves influències inclouen Bonnie Raitt, Norah Jones, The Wood Brothers, Tedeschi Trucks Band, Ray Charles, Snooks Eaglin, Aretha Franklin i Herbie Hancock, entre d’altres.

Amb influències de BB King, Albert King, Ray Charles i Albert Collins, enlluernadors cops de guitarra de blues i jazz i una rica veu de baríton, Chris Cain és una autèntica llegenda, inspiració i membre consolidat del panteó del blues.

Consulteu aquí la programació sencera de “L’Estiu, al Pati!”.