Què pots fer a Nou Barris del 7 al 13 de juliol?

06/07/2023 - 18:46 h

Arriba el Festival de Blues de Barcelona i Torre Baró es prepara pel cap de setmana final de la seva Festa Major, enmig d'una oferta massiva de cinema a la fresca

L’agenda setmanal de Nou Barris que ens durà fins a mitjans de juliol segueix la tònica de la que us presentàvem fa set dies, ja que continuen els cicles d’activitats que protagonitzaran gairebé tot el mes: “Operación Solete” a les Roquetes, “Verdum a la fresca” a Verdun, l’oferta per a infants i joves de “T’Estiu Molt”, “Estiu Adoles100” o “Viu l’estiu al barri”… Tot això mentre la Festa Major de Torre Baró segueix endavant i es prepara per viure el seu cap de setmana final a la plaça Eucaliptus. Però en aquest nou PDF hi trobem també importants novetats, i potser la principal és la celebració del 21è Festival de Blues de Barcelona durant el cap de setmana. Del seu cartell en destaquen els concerts vespertins integrats dins la programació de “L’Estiu, al Pati!” (foto), amb tres actuacions gratuïtes el divendres i tres de pagament el dissabte, però els fans del gènere estan citats també a la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova, amb presentació literària, inauguració d’exposició i actuació musical dissabte al matí, i al Castell de Torre Baró, que diumenge a la tarda viurà el punt i final del festival amb una jam session.

El dissabte serà d’aquells dies que requeriran una bona estona de reflexió abans de sortir de casa, ja que hi coincideixen molts esdeveniments llaminers: el Casal de Barri Trinitat Nova celebrarà el final de curs amb molta música i exhibicions dels seus nombrosos tallers, hi haurà una doble cita amb les danses orientals al Centre Cívic Zona Nord i la plaça Sóller, l’Espai Jove Les Basses oferirà teatre de quilòmetre zero i creació pròpia de la mà de la companyia OTNI i, per tancar la jornada, res millor que els concerts rockers i nocturns del Generator Summer a la plaça Can Basté. El diumenge no es queda enrere i ens reserva una celebració ben singular on podrem descobrir la cultura de la remota Moldàvia: la festa Chisinau’s Days omplirà la plaça Virrei Amat amb una mescla de cultura autòctona, amb actuacions com la del Grup de Foc de Nou Barris, i moldava, on fins i tot hi participarà un grup amb experiència al festival Eurovision.

A partir de dilluns, les biblioteques i els casals de gent gran seguiran oferint una oferta d’activitats realment àmplia, i el cinema a la fresca agafarà protagonisme. Hi haurà projeccions als casals de barri Prosperitat i La Cosa Nostra, i el cicle Pantalla Barcelona seguirà amb les seves cites setmanals dels dimarts a la plaça Can Basté, amb el retrat adolescent de “La innocència”, i els dijous al parc de l’Aqüeducte, amb la multipremiada “Alcarràs”. Podreu veure la gran joia del cinema català dels últims anys en la seva primera projecció gratis a Nou Barris, però tingueu present que també es projectarà el dia 25 a la plaça Can Basté. A més, dimecres a la nit torna la selecció de Curts en Femení que la Mostra de Films de Dones de Barcelona ofereix dins “L’Estiu, al Pati!”, també gratis i a la fresca del pati de la Seu del Districte. Queden moltes activitats més que ens deixarem al tinter perquè les pugueu repassar vosaltres mateixes aquí sota, esperem que us ajudin a conviure amb la calor i passar una gran setmana a Nou Barris!

Activitats del 7 al 13 de juliol