Campanya municipal de sensibilització sobre el consum d’alcohol a la via pública

13/07/2023 - 15:00 h

L’objectiu és recordar la prohibició de consumir alcohol al carrer o de vendre begudes alcohòliques a menors d’edat.

La campanya de sensibilització va començar per la revetlla de Sant Joan, per recordar que la normativa vigent prohibeix la venda o el subministrament d’alcohol a menors.

Pel que fa al consum general d’alcohol, aquesta setmana s’ha acabat la distribució de cartells en català, castellà i anglès en diferents punts estratègics de la ciutat per informar que no se’n permet el consum a la via pública i que cal evitar el soroll, la brutícia i les molèsties al veïnat.

La normativa vigent (recollida al cartell) prohibeix la venda d’alcohol entre les 22.00 i les 8.00 hores (inclosa la venda en línia) fora dels establiments autoritzats, i també la venda ambulant a la via pública.

Finalment, el cartell també informa de l’aplicació de sancions en cas d’incompliment d’aquestes normes, recollides en l’Ordenança de civisme.

Els materials informatius estaran presents a les zones d’oci nocturn de la ciutat, a les festes dels barris, a les guinguetes de la zona de platges durant tot l’estiu i en places i jardins, entre altres espais.