Què pots fer a Nou Barris del 14 al 20 de juliol?

13/07/2023 - 18:31 h

Els concerts de Say It Loud al Pati, la Festa Major de Vallbona i els espectacles teatrals marcaran el cap de setmana, abans de que comenci el festival Desvarío

Dues coses es mantindran altes els propers set dies: les temperatures (ja ens sap greu) i la qualitat de l’agenda setmanal de Nou Barris, que es resisteix a entrar en mode vacances. No hi podia faltar una festa major de barri, en aquest cas a Vallbona, que de divendres a diumenge oferirà cinema a la fresca, activitats esportives, música i altres esdeveniments per a grans i petits, principalment a la plaça Primer de Maig. A la resta del districte, divendres podreu gaudir de publicacions fotogràfiques, sopar popular i música al Xiringuito de la plaça Can Basté, trencar-vos de riure amb els monòlegs de “Me Rio de Janeiro” al Casal de Joves Prosperitat o amb l’espectacle d’improvisació de la plaça Titellaires, i si preferiu veure teatre, acostar-vos al Casal de Barri Prosperitat o al Centre Cívic Torre Llobeta, que a més us oferirà un segon espectacle teatral el dissabte.

I ja que hem dit dissabte, fixem-nos en algunes propostes musicals potents per al penúltim dia de la setmana, com el festival de punk “Le Reyerté Fest” al Casal de Joves de Porta, o la dosi setmanal, imprescindible en aquestes dates, del cicle “L’Estiu, al Pati!”. Aquest cop viurem una cita ja clàssica, els concerts del Say It Loud al Pati, i si hi heu assistit algun cop sabreu que això és sinònim de diversitat estilística i ballaruca assegurada. Gèneres com el rap, el jazz, la cúmbia, el soul o els ritmes llatins ressonaran al pati de la Seu del Districte, durant dues vetllades que viuran el seu punt culminant diumenge, amb l’actuació de la multitudinària banda japonesa Minyo Crusaders i el seu crossover entre tradició i modernitat. Tanquem el repàs al cap de setmana amb la proposta familiar i refrescant que ens arriba des de la Prospe Beach per al diumenge al migdia, amb una bona remullada abans de viure un concert per al públic infantil.

Després del cap de setmana seguirem amb la tònica habitual en els darrers “Què pots fer…” d’abundància d’activitats infantils i de cinema a la fresca, amb projeccions nocturnes de cinema català dimarts a la plaça Can Basté i dijous al parc de l’Aqüeducte, dins el cicle Pantalla Barcelona. Però viurem una important novetat: l’inici del festival de flamenc Desvarío, que arrencarà dilluns amb conferència i presentació literària a la Biblioteca Nou Barris, continuarà dimarts i dimecres amb diverses activitats gratuïtes a la sala de plens, i dijous ja viurà la primera jornada de concerts al pati de la Seu del Districte, integrats dins de “L’Estiu, al Pati!”, amb Rosario la Tremendita i Rafael Riqueni com a principals figures.  A més, Can Verdaguer oferirà teatre dimarts a la tarda, amb la companyia La Coquera, abans d’acomiadar dijous els concerts de Tardes al Jardí amb una triple actuació femenina, i la tarda del dijous ens portarà també micro obert i concert de hip hop al Casal de Barri Verdun i una sessió informativa sobre drets laborals al Casal de Joves de Porta.

Aquí sota us deixem la xuleta perquè no us perdeu amb tanta activitat. Utilitzeu-la sàviament, i a passar de nou una gran setmana a Nou Barris!

Activitats del 14 al 20 de juliol