Els equipaments i serveis públics dels barris del Turó de la Peira i Can Peguera aposten per la interculturalitat

20/07/2023 - 11:43 h

El 28 de juny i el 5 de juliol, més d’una vintena de professionals de serveis i equipaments públics de proximitat del Turó de la Peira i Can Peguera es van trobar per formar-se i reflexionar sobre l’aterratge de la perspectiva intercultural a l’acció als barris.

La formació impulsada pel Districte de Nou Barris en col·laboració amb el Programa BCN Interculturalitat, va posar sobre la taula els reptes a l’hora de pensar projectes i accions que tinguin en compte la mirada intercultural, en un context de racisme estructural en el qual la jerarquització racial es reprodueix a les institucions i a altres espais de la societat (espai públic, serveis socials, educació, sanitat, habitatge, mitjans de comunicació, etc.).

Així mateix, la formació va servir per compartir projectes i experiències que s’hi estan duent a terme i fer-ne una revisió crítica per tal de detectar possibilitats i oportunitats de treball des d’una perspectiva que posi al centre mirades i veus diverses, especialment aquelles que es troben en posició de subordinació o minorització.

Finalment, es va reflexionar sobre el rol com a professionals públics, la responsabilitat de lluitar contra les dinàmiques que generen desigualtat, discriminació i exclusió i sobre la urgent necessitat i importància de ser professionals els quals en la tasca diària puguin trencar amb l’engranatge del racisme i la discriminació.

Nou Barris, doncs, aposta per l’aterratge de la interculturalitat tant en el treball diari de serveis, equipaments i entitats, així com per l’arribada de noves propostes formatives de cara a la tardor.

Per a més informació consulteu aquest <<enllaç>>.