Cap infant sense estiu a l’agost!

02/08/2023 - 12:52 h

Els casals conviuen aquest mes a Nou Barris amb l’”Operación Solete”, algunes propostes del “T’estiu molt!” i del “Juguem a les places”, i l'"Agost a Verdun"

Ja han començat els casals d’estiu municipals d’agost, una iniciativa de lleure educatiu gratuït i de qualitat que té com a objectiu oferir una proposta als infants d’entre 6 i 12 anys de famílies amb dificultats econòmiques i de conciliació, per gaudir del temps de vacances al seu barri aquest mes, període en què l’oferta de casals és pràcticament nul·la. La inscripció és gratuïta per a les famílies i també inclou el dinar. En total, s’han ofert 1.300 places que han quedat exhaurides.

Duraran fins al 25 d’agost, amb una dedicació de fins a sis hores diàries de dilluns a divendres, distribuïts en torns de 15 dies. Cada casal preveu una sortida setmanal fora de l’entorn immediat on es desenvolupa. Alhora es garanteix disposar d’un dia de piscina o d’una sortida a un espai natural proper per a cada torn. Els casals també disposen de vetlladores extres per poder atendre infants amb necessitats especials.

El projecte té lloc a dotze barris de la ciutat. Al nostre districte, a la Zona Nord, Roquetes, Verdun i la Trinitat Nova.

Els casals estan formats per l’oferta del projecte Baobab i pels casals basats en el desenvolupament emocional dels infants, tots ells impulsats pel Pla de Barris conjuntament amb la Direcció d’Educació de l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat. Per poder portar-los a terme, entre l’Ajuntament i el Pla de Barris hi han destinat més de 450.000 euros.

Operación Solete, T’estiu molt! i Juguem a les places

Aquesta no és, però, l’única oferta lúdica a Nou Barris per als infants aquest agost. En el marc del programa “T’estiu molt!”, algunes propostes s’allarguen aquest mes i fins ben entrat el setembre, per adaptar-se a l’inici del curs escolar. Així, hi trobem les activitats “bressol d’estiu” de l’Escola Bressol Municipal Pla de Fornells, l’Escola Bressol Municipal Ciutat de Mallorca i l’Escola Bressol Nenes i Nens, que acaben el 31 d’agost; les propostes del Centre Cultural EnriquezArte, que s’allarguen fins a l’1 de setembre, i el Campus Olímpia Poliesportiu al CEM Cotxeres Borbó, que acaba el 8 de setembre.

En el marc del “Juguem a les places”, a la plaça Eucaliptus i a la pista esportiva de l’institut Picasso, a Torre Baró, trobareu activitats infantils i esportives fins al 18 d’agost, de dilluns a divendres, de 18 a 21 hores, adreçades a nens i nenes d’entre 5 i 14 anys.

I a Roquetes, un clàssic: l’”Operación Solete”. Entitats del barri sumen esforços i dedicació per oferir un estiu lúdic per a totes les edats i a la fresca, i pensant en aquells que passen les vacances a la ciutat. Espectacles, jocs a les places, caminades nocturnes o cinema a l’aire lliure són algunes de les propostes que s’apleguen al barri fins al 31 d’agost, amb l’objectiu de passar uns merescuts dies de diversió, i sense preocupacions, amb la família.

Agost a Verdun

I, finalment, el Casal de Barri Verdun us proposa diferents activitats en el marc de l'”Agost a Verdun”. Són aquestes:

  • Del 2 a 30 d’agost: casal obert els dilluns, dimecres i divendres, de 10 a 13 hores, amb activitats per a famílies, jocs de taula, espais de trobada i molt més
  • 3 d’agost, a les 18 hores. “Els circuits bojos”
  • 8 d’agost, a les 18 hores. “Una tarda d’art”
  • 10 d’agost, a les 18 hores. “Mira que bé sona”
  • 11 d’agost, a les 21.30 hores. “Bingo”
  • 17 d’agost, a les 18 hores. “Els gegants del joc”
  • 17 d’agost, a les 21.30 hores. “Bingo”
  • 22 d’agost, a les 18 hores, “El circ arriba al Verdun”
  • 24 d’agost, a les 18 hores, “Jocs de tot arreu”
  • 25 d’agost, a les 21.30 hores. “Cinema a la fresca”
  • 29 d’agost, a les 18 hores. “Superesportistes d’èlit”
  • 31 d’agost, a les 18 hores. “Berenar en família”