Obres al mercat de Ciutat Meridiana

04/09/2023 - 11:15 h

S’enderroquen les parades centrals del mercat, se substitueix el paviment de tota la zona de públic i es construeix una nova oficina de direcció

L’Ajuntament de Barcelona ha destinat aquest estiu més d’1’3 milions d’euros a tasques de manteniment i millores vinculades amb els mercats de la ciutat. Aquesta partida serveix per executar les actuacions que s’estan duent a terme durant aquests mesos als mercats de Ciutat Meridiana, La Concepció, Fort Pienc, Sant Gervasi i Ninot.

Al de Ciutat Meridiana s’estan duent a terme les actuacions d’enderroc de les parades centrals del mercat, la substitució del paviment de tota la zona de públic i la construcció d’una nova oficina de direcció. Les obres compten amb un pressupost de 213.500 euros i està previst que acabin a finals del mes de setembre.

Avances les obres del nou mercat de Montserrat

A més d’aquestes actuacions de manteniment, aquests mesos continuen també les obres de construcció de nous mercats i una gran reforma. Aquestes intervencions suposen una inversió de més de 20 milions d’euros. Els mercats són el de Montserrat, el provisional d’Horta i el de Sagrada Família.

En el cas de la construcció del nou edifici que acollirà el mercat de Montserrat, les obres es van iniciar el passat mes de setembre i la voluntat és que acabin durant el segon semestre de 2024. Es tracta d’un espai amb una superfície de 9.000 metres quadrats amb un pendent important que es resol mitjançant el nou edifici, amb entrades a dos nivells, el que permetrà fer accessible l’espai públic que es genera als entorns del mercat. El nou mercat disposarà de dues plantes soterrani en què s’hi  situarà un aparcament i la zona logística. El pressupost d’aquesta actuació és de 12’6 milions d’euros.