Renovació integral al Centre Esportiu Municipal Can Cuyàs amb una inversió de 800.000 euros

27/09/2023 - 18:05 h

El Centre Esportiu Municipal Can Cuyàs, situat al districte de Nou Barris i amb 1.017 abonats i abonades, llueix ara una imatge renovada després d’uns intensos mesos d’obres. La inversió, que ha ascendit a prop de 800.000 euros, ha estat finançada per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Barcelona Esports (IBE).

El regidor d’Esports, David Escudé, ha visitat aquesta tarda la instal·lació i ha declarat: “L’objectiu principal ha estat la reforma dels espais de piscines i del vestíbul. D’aquesta forma, s’han transformat les dues piscines existents anteriorment (natació i aprenentatge) en una de sola de característiques més adequades per a les activitats que es porten a terme en aquest espai. Així, es vol donar resposta a les necessitats de les persones usuàries d’aquest centre esportiu municipal”.

L’actuació a la piscina també ha servit per millorar tot el vas, ja que prèviament ha estat necessari consolidar el terreny sota la piscina gran a base de la injecció de resines, i reparar les patologies estructurals que patia tant el vas com l’estructura. Així, s’ha aconseguit garantir la seva estanquitat i s’ha adaptat la fondària als requisits dels usuaris i usuàries, en especial els col·lectius de natació adaptada.

La remodelació ha inclòs, a més, la creació d’una sala d’activitats cardiovasculars, de fitnes, musculació… de 200 m2 amb un ampli finestral que dona a la piscina, així com la consolidació del terreny sota la piscina gran, garantint-ne la seva estanquitat. Aquesta sala, s’ha construït en l’espai que ocupava la piscina petita.

La renovació ha permès no només millorar l’aspecte, ja que s’han rehabilitat i pintat les façanes exteriors, i funcionalitat del centre, sinó també actualitzar-lo per adaptar-se a les necessitats dels usuaris i les usuàries actuals. S’han fet millores en la recepció, els vestidors i als elements estructurals, a més d’intervencions en el sistema de climatització i d’acumulació d’aigua calenta sanitària, alhora que s’ha habilitat un espai exterior per a la pràctica de cal·listènia.

El CEM Can Cuyàs, es va constituir l’any 1982 amb subvencions públiques gràcies a una cooperativa de pares i mares del barri, la Cooperativa de Mestres i Pares de l’Acadèmia Ciutat Meridiana i ha tingut un paper crucial en la inclusió i suport a col·lectius en risc d’exclusió social i persones amb diversitat funcional, amb projectes pioners com el programa de natació adaptada de l’Ajuntament de Barcelona pel qual ja han passat més de 300 persones. Es tracta d’un projecte únic a tota Barcelona que va més enllà de l’activitat esportiva de natació, fomentant la vida saludable per tots els seus usuàris i usuàries.