Nou òrgan consultiu municipal en matèria d’habitatge

28/09/2023 - 15:58 h

S’ha creat un nou òrgan consultiu municipal per assessorar el Govern municipal en matèria d’habitatge. L’objectiu principal serà aportar solucions que dinamitzin al màxim tant el sector públic com el privat per incrementar l’oferta d’habitatge assequible. El presidirà Carme Trilla, presidenta de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona i de la Fundació Hàbitat3.

L’òrgan el formaran persones que tinguin un ampli recorregut en àmbits com l’urbanisme, el dret, la gestió i l’habitatge, per pensar i dissenyar actuacions que dinamitzin tant l’oferta pública com la privada.

Plantejarà actuacions dirigides a mobilitzar tot el sòl possible, dissenyar un nou pla d’habitatge i aprofundir també la col·laboració amb tots els agents que formen el sector: cooperatives, fundacions, empreses privades i totes les administracions.

Proporcionarà el màxim coneixement tècnic del sector, també identificarà actuacions concretes que signifiquin millores substancials en aspectes com la tramitació de llicències, la gestió patrimonial del sòl i la definició dels tipus d’habitatges que és necessari i prioritari construir, d’acord amb les noves realitats socials i familiars, o la recerca de fórmules per estimular la rehabilitació del parc actual.

El nou comitè també reportarà les propostes al Consell de l’Habitatge Social de Barcelona, el màxim òrgan de debat i participació en aquest àmbit.