Què pots fer a Nou Barris del 6 al 12 d'octubre?

05/10/2023 - 17:21 h

Us oferim una agenda plena d'espectacles teatrals i concerts, coincidint amb les festes majors de Vilapicina i la Torre Llobeta i de Canyelles, i amb l'inici de curs dels Patis Escolars Oberts

Ja som ben entrats a l’octubre i encara no hem pogut desar els pantalons curts i les xancletes: el planeta s’està tornant boig, sí, però si mirem la part positiva, fa el clima ideal per gaudir de les activitats que us oferim en aquesta nova agenda setmanal. I a més, als barris de Canyelles i de Vilapicina i la Torre Llobeta podran viure, potser per primer cop, una festa major “d’estiu”. Els primers entraran de ple en celebracions ja des de divendres, mentre que els segons ho faran a partir de dimecres, però en tots dos casos la disbauxa s’allargarà fins al diumenge 15. Festes de barri a banda, arrenquem el repàs setmanal amb un divendres que ens ofereix fins a 14 esdeveniments, on hi destaquen les projeccions de documentals (sobre l’habitatge cooperatiu Cirerers a l’Ateneu Popular 9 Barris i sobre transtorns mentals al Centre Ton i Guida), les activitats amb perspectiva LGTBIQ+ (amb cabaret trans al Centre Cívic Zona Nord i xerrada amb persones grans a Can Verdaguer) i les propostes musicals de cara a la nit, amb concerts guitarreros a Can Basté (foto) i nit de techno al Casal de Barri Prosperitat.

De plaça a plaça

Les activitats familiars marcaran el matí de dissabte, ja sigui omplint de plantes i verdor els entorns de la plaça Can Basté amb les entitats ecologistes del seu centre cívic, o introduint els infants en l’anarquia del punk-rock amb l’activitat de la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta. A la tarda podreu triar on voleu veure teatre entre tres equipaments diferents (n’hi havia quatre, però l’estrena del trimestre de Barcelona Districte Cultural al Centre Cívic Zona Nord s’ha posposat): els centres cívics Can Verdaguer i Torre Llobeta, i el Casal de Barri Prosperitat. Sense oblidar-nos de l’Ateneu Popular 9 Barris i el seu esdeveniment solidari Regularización Ya, que inclourà una nova projecció documental i una nodrida nit de concerts. I per tancar el cap de setmana, diumenge la plaça Sóller acull una mostra de cultura hondurenya que posarà fi també a la setmana d’actes al voltant d’aquest país organitzada per les associacions Porta Cultural i Libre Morazán.

A la recta final de l’agenda hi trobem un taller per conèixer les noves alternatives al consum energètic tradicional (dimarts a la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova), un parell d’activitats al voltant del Dia de la Salut Mental a l’Espai Jove Les Basses, i noves ocasions de gaudir amb el teatre (dimarts a Can Verdaguer) i els concerts (dimecres a l’Ateneu Popular 9 Barris i dijous al Casal de Barri Prosperitat, que oferirà un 12 d’octubre en clau de punk). I al final de tot ens hi espera el retorn de la programació dels Patis Escolars Oberts, que es posen en marxa aquest proper cap de setmana en un total de deu escoles del districte. Són algunes de les propostes que trobareu en un PDF que, faci fred o calor, sempre us permet passar una bona setmana a Nou Barris.

Activitats del 6 al 12 d’octubre