Sota el títol “Normalitzar el suïcidi ajuda a prevenir-lo?”, la XXII Jornada de Salut Mental de Nou Barris vol abordar els estereotips, l’estigma, els programes per tractar les tendències suïcides i també els sentiments de culpa i l’estat emocional en què queden les persones que han vist com s’ha suïcidat un ésser estimat.
La trobada es farà el proper divendres 10 de novembre, a partir de les 9.30 hores a la Sala Polivalent de la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta. L’entrada és lliure i gratuïta.
La jornada l’organitza l’AFEM, l’Associació de Famílies per la Salut Mental Nou Barris. Col·laboren en l’esdeveniment, a més del Districte de Nou Barris, la Fundació Centre Higiene Mental Nou Barris, la Fundació Nou Barris per la Salut Mental, la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist de l’Hospital de Sant Pau, l’Associació Socio-Cultural Matissos, la Federació Salut Mental Catalunya, la biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta, i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.
Us n’adjuntem el programa.
Telèfon 24 hores per prevenir el suïcidi
El 2020, l’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa un telèfon de prevenció del suïcidi que atén les 24 hores del dia totes les trucades en què es presentin idees o conductes suïcides. Es tracta del 900 925 555. Aquell any, es va constatar que el suïcidi ja era la primera causa de mortalitat entre els homes de 15 a 44 anys a la ciutat, i la segona causa entre les dones, després del càncer de mama.
A més del telèfon, l’Ajuntament va activar també un punt d’atenció pensat per atendre familiars, amistats i persones de l’entorn laboral de les persones amb risc de suïcidi, que està gestionat per l’Associació Catalana per a la Prevenció del Suïcidi (ACPS) i Després del Suïcidi – Associació de Supervivents (DSAS). El servei està ubicat a l’espai de Barcelona Cuida i el telèfon d’atenció és el 934 132 121.