A Nou Barris, ens mengem els llibres!

09/11/2023 - 14:30 h

Quinze centres educatius del districte promouen la lectura a través del projecte “Menja llibres”

Quinze centres educatius de Nou Barris participen aquest any en el projecte “Menja llibres”. Es tracta de les escoles Calderón de la Barca, Ciutat Comtal, El Turó, Elisenda Montcada, Ferrer i Guàrdia, Marta Mata, Mercè Rodoreda, Mestre Morera, Santiago Rusiñol, Tibidabo i Víctor Català, i els instituts escola Antaviana, El Molí, Trinitat Nova i Turó de Roquetes.

El “Menja Llibres” és un projecte lúdic-educatiu, que cerca el foment i gust per la lectura i la millora del llenguatge oral i de la llengua vehicular en infants en les seves etapes inicials d’aprenentatge, per potenciar-ne el desenvolupament educatiu, afectiu i social.

Aquesta iniciativa es desenvolupa i forma part de les activitats de l’actual desplegament del Pla de Barris i l’impulsa Foment de Ciutat, el Consorci d’Educació de Barcelona, l’ICUB i el Consorci de Biblioteques de Barcelona.

Mitjançant un seguit d’accions lúdiques relacionades amb la lectura, el llenguatge i l’expressió oral, que són dinamitzades en els centres educatius a través de dues entitats amb un equip tècnic i de monitoratge, es convida l’infant a explorar les múltiples possibilitats que ofereix la lectura i a generar experiències significatives i emocionalment estimulants.

Els objectius del programa són:

  • Oferir suport al desenvolupament de les competències lectores i molt especialment generar gust per la lectura, en infants de 2n i 3r de primària
  • Fomentar la implicació de les famílies com a agents educatius fonamentals
  • Afavorir la igualtat d’oportunitats i l’equitat, des d’un treball conjunt comunitat-territori-família-escola
  • Donar a conèixer les biblioteques com a espais de lectura i d’oci atractius

El projecte compta també amb el suport d’altres espais del territori que hi sumen valor i promouen el coneixement dels equipaments i dels serveis comunitaris del mateix barri, amb especial rellevància de les biblioteques.