La Sindicatura de Greuges de Barcelona visita Porta

05/12/2023 - 15:18 h

El 18 de desembre, trobada amb veïns i veïnes del barri

La Sindicatura de Greuges de Barcelona visitarà Porta el proper dilluns 18 de desembre, a partir de les 18 hores a Can Verdaguer. L’acte vol esdevenir una trobada amb el veïnat perquè aquest pugui expressar les seves inquietuds o propostes relacionades amb el barri. També servirà per orientar-los a vehicular les diferents propostes i, al mateix temps, per apropar la institució de la Sindicatura de Greuges de Barcelona al conjunt del veïnat.

Sindicatura a prop teu

L’acte es farà en el context de la “Sindicatura a prop teu”, un espai de diàleg amb la ciutadania, amb el convenciment que és des d’aquest diàleg que es pot garantir que les solucions proposades siguin més efectives i responguin millor a les necessitats i experiències de les persones. En aquest sentit, cada mes, l’equip de la Sindicatura conversa amb el veïnat de la ciutat sobre allò que els preocupa.

De moment, a Nou Barris, a banda de Porta, encara falten per visitar els barris de Canyelles, les Roquetes, la Trinitat Nova, el Verdun, la Prosperitat, i Vilapicina i la Torre Llobeta.

L’objectiu de la Sindicatura és haver visitat tots els barris de la ciutat abans que acabi el 2024.

Sindicatura de Greuges de Barcelona

La Sindicatura de Greuges de Barcelona és una institució que vetlla per la defensa dels drets fonamentals i les llibertats públiques dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona i de les persones que es troben a la ciutat.

És un òrgan unipersonal complementari de l’administració municipal, encapçalat pel síndic de greuges i la seva adjunta, i que disposa d’un equip multidisciplinari d’assessors i tècnics. Aquest supervisa l’actuació de l’administració municipal i dels serveis públics que en depenen, especialment tot allò que fa referència als drets i llibertats establerts en la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat.

La Sindicatura de Greuges de Barcelona és un organisme que actua de manera independent de l’Ajuntament de Barcelona, i amb un àmbit d’actuació local.

La base legal de la institució es troba en la Llei municipal i de règim local de Catalunya del 2003i a la Carta Municipal de Barcelona. Amb la incorporació a la Carta Municipal, la Sindicatura ha quedat reconeguda per llei, permetent el ple reconeixement del dret dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona a veure revisada la seva causa per una institució independent, propera i objectiva, que es pronunciarà en termes de dret i d’equitat sobre la seva reclamació.