Què pots fer a Nou Barris del 15 al 21 de desembre?

14/12/2023 - 18:26 h

El cap de setmana ens brinda grans cites amb el cinema i la música, comencen les representacions del Circ d'Hivern i l'agenda s'omple d'activitats nadalenques

Fa set dies no vam tenir agenda d’activitats de Nou Barris, però aquesta setmana us ho compensem amb una edició d’allò més extensa, que se’n va fins a les 15 pàgines gràcies a la màgia del Nadal. I és que només durant aquesta època de l’any trobem tants esdeveniments junts, ja siguin organitzats pel Districte, els comerços o les entitats i associacions de cada barri. Hi ha moltes formes de viure el Nadal, i aquesta setmana ho podreu fer amb tallers, concerts com el que l’orquestra Pau Casals de Vozes oferirà dissabte al migdia a la Casa de l’Aigua, mostres a càrrec dels diversos grups dels centres cívics i casals de barri, anant a cercar el Tió (dissabte al matí, al Castell de Torre Baró o a la plaça Torre Llobeta) per després fer-lo, amb perdó, cagar, o rebent el Pare Noel amb la il·lusió que l’ocasió es mereix. L’Esperit del Nadal i el seu seguici màgic (foto) tindran dissabte la seva cita anual amb el districte, i l’apartat final d’activitats periòdiques tampoc s’escapa d’aquesta febre nadalenca, i allà hi trobareu la Fira de Can Xiringoi d’aquest proper cap de setmana, i la Bústia Reial perquè els nens hi puguin dipositar les seves cartes.

Cultura a cost zero

Però molta atenció, perquè aquest cap de setmana els regals no els repartiran encara ni el Tió ni el Pare Noel, sinó els cicles Barcelona Districte Cultural i Pantalla Barcelona, que s’acomiadaran fins l’any vinent amb propostes irresistibles (i gratuïtes). El primer ens oferirà l’espectacle de circ “Insomni” dissabte al Centre Cívic Zona Nord, amb el clown Dudu Arnalot demostrant que no calen paraules per fer riure tot un auditori. Més esplèndida és encara la proposta del cicle de cinema, ja que divendres us permetrà escollir entre el drama intimista de factoria britànica “Aftersun”, que es projectarà a Can Basté, i l’oscaritzada “CODA. Los sonidos del silencio”, que traslladarà la història d’una entranyable família de sordmuts al Centre Cívic Zona Nord.

I del silenci passem a la música, present en abundància a l’agenda amb concerts com els de Sons de Ciutat, amb fins a tres dates a marcar en vermell: divendres amb la Gumbo Jass Band al Mercat de Montserrat, dissabte amb la colombiana Sara Aldana a la plaça Paul Claudel, i dijous amb el violí i el violoncel del Duo Enxebre a la plaça Garrigó. Tot això sense oblidar l’intens cap de setmana al Casal de Barri Trinitat Nova, amb el festival Nou Barris Divers el divendres i un nou Nova Fest el dissabte, el concert-karaoke amb què el Centre Cívic Torre Llobeta celebrarà dissabte els seus 40 anys, o l’actuació de Johnny Bigstone & Sweet Marta a l’entrega de premis del concurs fotogràfic Josep Anton Cordoncillo.

28 hiverns plens de circ

Abans de deixar-vos a soles amb el PDF, us recomanem alguns esdeveniments de la setmana vinent: dimarts la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta ens traslladarà a Ucraïna amb el Documental del Mes, mentre el grup Acció Contra la Violència Domèstica celebra els seus 25 anys a Can Basté. I dijous el teatre creat als nostres barris serà el protagonista, amb representacions de quilòmetre zero a Can Verdaguer i al Centre Cívic Zona Nord. Seran dies també per assistir a les primeres representacions de “Glatir”, la proposta d’un Circ d’Hivern que arriba ja a les 28 edicions a l’Ateneu Popular 9 Barris, i del qual trobareu tota la informació a les pàgines finals. Davant d’una exhibició d’entreteniment en quantitat i qualitat com la d’aquesta agenda, poc més hi tenim a afegir. Només que passeu una magnífica setmana a Nou Barris!

Activitats del 15 al 21 de desembre