S’amplia el termini d’inscripció a la convocatòria d’agents de la Guàrdia Urbana

18/12/2023 - 14:56 h

Dijous, dia 21 de desembre, serà el darrer dia perquè les persones interessades es puguin inscriure a la convocatòria, que es fa en règim d’oposició lliure. L’objectiu és continuar reforçant el cos i oferir un servei millor a la ciutadania.

Per primera vegada, les persones aspirants han de tenir com a mínim el títol de batxillerat o equivalent, en compliment de l’adaptació de la Llei de policies locals de la Generalitat. Es mantenen la resta de condicions de convocatòries anteriors, com ara la reserva del 40% de places per a dones. Les persones que aconsegueixin la plaça podran començar el curs de l’Escola de Policia a l’octubre del 2024.

El procés d’accés al cos de la Guàrdia Urbana està format per set proves: una prova cultural i teòrica, tests aptitudinals, una prova de llengua estrangera (no eliminatòria), una prova d’aptitud física, una prova de català, proves de personalitat i competències i proves mèdiques. Podeu consultar els requisits i les proves al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). També podeu accedir al vídeo de la xerrada informativa a Barcelona Activa del dimecres 13 de desembre, en què es va explicar el procés i es van resoldre els dubtes de les persones assistents.

Les sol·licituds es poden enviar telemàticament a través del web de l’Ajuntament de Barcelona (apartat “Oferta pública”) i el portal de tràmits. Excepcionalment, també es pot fer al Registre General de l’Ajuntament de Barcelona o a través de qualsevol de les formes previstes pel règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Des del web d’oferta pública també es pot pagar la taxa corresponent al procés d’oferta pública.