Nou Barris intensifica la neteja i el manteniment del districte

22/12/2023 - 14:38 h

Crònica del Consell Plenari del dijous 21 de desembre de 2023

En els darrers mesos, el Districte de Nou Barris ha posat un èmfasi especial en les actuacions de neteja i manteniment al districte. Les més importants han estat la retirada del que es coneix com a vegetació no procedent, la neteja d’acumulació de terra, l’actuació combinada de retirada de vegetació no procedent i escombrada, l’aigualeig amb aigua a pressió, la neteja per acumulació de residus i la neteja de zones amb acumulació d’orins i excrements d’animals.

En paral·lel, durant el setembre i l’octubre s’ha mantingut un enfocament constant en la neteja i el manteniment d’espais públics, amb una atenció especial en punts estratègics com ara escoles, centres d’atenció primària i mercats. “Les accions dutes a terme reflecteixen el compromís continu del govern amb la neteja i el manteniment de Nou Barris, especialment en la necessitat de fer-ho de manera eficient en els punts d’interès i esdeveniments especials en benefici de la comunitat.”, segons va destacar Xavier Marcé.

Aquest va ser un dels aspectes més rellevants de l’últim informe del regidor, donat a conèixer en el Consell Plenari del dijous 21 de desembre, i en què també va posar èmfasi en una de les novetats de l’anterior contracte de neteja: les passejades de neteja que es fan pels barris amb els veïns, veïnes i el personal de neteja municipal, i que permeten detectar els punts febles. A Nou Barris, aquestes passejades ja s’han fet per la Prosperitat, Torre Baró, Verdun, les Roquetes, Canyelles, Ciutat Meridiana i la  Trinitat Nova.

En el seu informe, Xavier Marcé es va referir també a la prevenció, la convivència i la seguretat, i va explicar que tots tres aspectes ocupen un paper fonamental en la prioritat del govern local. Va reconèixer que aquesta àrea desenvolupa un paper clau en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i en la construcció d’una comunitat més cohesionada, i va recordar que el Districte ha engegat diverses iniciatives que destaquen la importància d’aquestes qüestions com les passejades veïnals de neteja o la ràpida convocatòria del consell sectorial de prevenció i seguretat.

Cal destacar que en el torn d’intervencions del públic relatives a l’informe del regidor, es va llegir un manifest a favor del poble palestí, signat per nombroses entitats de Nou Barris.

Proposicions dels grups municipals

En el capítol de les proposicions dels grups municipals amb representació al Districte, es van aprovar la del Partit Popular per a que s’estudiï la instal·lació d’un sistema de climatització al mercat de Canyelles, la d’Esquerra Republicana de Catalunya per implantar un programa d’espais segurs contra la violència masclista amb la implicació de les associacions de comerciants, i la de Junts per Catalunya- Trias per Barcelona per a la creació d’un pla d’impuls de l’associacionisme comercial.

Per contra, les de Barcelona en Comú per a la retirada de l’actual contracte de dinamització socioeducativa al Campillo de la Virgen i impuls d’un de nou, i de Vox reclamant un dispositiu policial contra els actes incívics a la plaça Joan Riera, van ser rebutjades.

En el Consell Plenari també es va donar per assabentat el Decret d’Alcaldia del 16 de novembre de 2023, en què es va nomenar el conseller Javier Barreña Flores com a vicepresident del Consell del Districte de Nou Barris, i la sessió va acabar amb els precs i preguntes dels diferents grups polítics amb representació al Districte, i amb l’habitual torn d’intervencions del públic assistent a l’acte.