Alumnes de la 42Barcelona i d’IT Academy arriben a la final de la hackató mundial de la NASA

08/01/2024 - 10:54 h

42Barcelona és un campus de programació que ocupa 1.600 metres quadrats del Parc Tecnològic de Barcelona Activa

Un equip d’alumnes de les escoles de programació 42Barcelona i IT Academy de Barcelona Activa han arribat a la final del NASA International Space Apps Challenge, la prestigiosa hackató mundial organitzada per la NASA, i que ha abordat problemes reals de la Terra i de l’espai.

Els equips participants han creat aplicacions mòbils, software, hardware, visualitzacions de dades i solucions per a plataformes, davant de desafiaments dissenyats directament per la NASA per contribuir a missions d’exploració de l’espai i ajudar a millorar la vida a la Terra. Aquesta edició compta amb 40 equips seleccionats finalistes, dels quals en sortiran 10 equips guanyadors, el gener de 2024. Barcelona ha estat seleccionada amb un equip que passarà a la final, compost per 6 persones –3 dones i 3 homes– 5 de les quals de la IT Academy i una de 42Barcelona. L’equip finalista barceloní és Galactic Space Coders, amb un projecte relacionat amb la preservació dels oceans en el futur.

30.000 professionals del disseny i la programació han participat a la hackató que s’ha celebrat a la capital catalana el 2023. A Barcelona hi han participat un total de 80 alumnes procedents d’acadèmies de codi i universitats de la ciutat. Els equips guanyadors tindran l’oportunitat de viatjar al Kennedy Space Center (EUA), per exposar les seves idees davant dels experts de la NASA.

La missió del NASA International Space Apps Challenge és fomentar el creixement i la diversitat de la pròxima generació vinculada a les disciplines STEAM. Fins al dia d’avui, és un dels esdeveniments més importants del panorama internacional relacionat amb la programació i la tecnologia, gràcies a l’intercanvi obert de coneixements i de les dades. Compta amb el suport de nou agències espacials i institucions d’enginyeria així com de l’ambaixada dels Estats Units.

42Barcelona

42Barcelona és un campus de programació que ocupa 1.600 metres quadrats del Parc Tecnològic de Barcelona Activa, a Nou Barris, un espai on conflueixen innovació, creativitat i tecnologia.

42Barcelona, que es troba al TOP 10 de les universitats més innovadores del món, és presencial i gratuït, està obert les 24 hores els 7 dies de la setmana, i segueix una metodologia innovadora basada en projectes, que utilitza la ludificació i l’aprenentatge entre iguals, en què els estudiants aprenen al seu ritme els uns dels altres.

Des dels inicis del campus 42Barcelona s’ha traçat una línia de col·laboració efectiva amb IT Academy, arribant a resultats molt positius i amb un focus especial en la formació tecnològica a dones i amb formació molt especialitzada com ciberseguretat i IA. Els fluxos de talent entre les dues acadèmies resulta un valor afegit pel talent de la nostra ciutat, essent els dos centres formatius clars referents per les empreses amb necessitat de talent digital. Es calcula que entre 42Barcelona i IT Academy s’aporta l’11% de talent digital que les empreses de la ciutat necessiten anualment.