Què pots fer a Nou Barris del 19 al 25 de gener?

18/01/2024 - 16:39 h

Set dies amb noves oportunitats per gaudir amb el cinema de Pantalla Barcelona i els concerts de Música Z, doble cita amb el swing i presentació d'un nou eix comercial

Mentre arribem al tram més dur de la temuda costa de gener, l’agenda setmanal de Nou Barris us ofereix desenes d’esdeveniments per suavitzar la pujada, amb l’afegit que la gran majoria són gratuïts. Com per exemple els que organitza la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova, molt present durant aquests dies amb fins a tres passejades, que tindran com a escenaris el Rec Comtal, el dipòsit d’aigües pluvials del parc Joan Miró i els voltants de la pròpia Casa. Aquesta última tindrà lloc el divendres, dia on les activitats més destacades seran el recital poètic del Casal de Barri Prosperitat, el monòleg còmic i crític amb la monarquia “A solas con el emérito” (foto) que es representarà al Centre Cívic Torre Llobeta, i la projecció gratuïta al Centre Cívic Zona Nord, en el marc del cicle Pantalla Barcelona, de la pel·lícula “El padre”, un colpidor cop d’ull a la demència senil premiat amb dos Oscars, al millor guió adaptat i al millor actor per a Anthony Hopkins.

El dissabte serà un dia de novetats, ja que es donarà a conèixer el nou eix comercial Fabra Virrei, fusió dels anteriors Fabra Centre i Entorn Virrei, en una festa durant tot el dia a la plaça Virrei Amat. S’estrenarà també el programa d’activitats mensuals al parc del Turó de la Peira “Turó amunt!”, amb una sèrie de tallers ecològics. I a més, al matí podreu gaudir d’una instal·lació immersiva per al públic familiar que recrea l’espai exterior al Centre Ton i Guida, a la tarda us espera un espectacle protagonitzat per una dona transgènere a Can Verdaguer, i tant al matí com a la tarda, els i les amants del swing tenen cites obligades amb aquest ball, primer a la plaça Can Basté i després al Centre Cívic Torre Llobeta.

Un cop superat el cap de setmana, trobareu un munt de propostes de dilluns a dijous. D’aquestes en volem destacar El Documental del Mes que dimarts es projectarà a la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta, i que ens traslladarà a una casa d’acollida de Bogotà; el taller de dimecres a Can Verdaguer, per aprofundir en els conceptes de la justícia global i els drets humans; i el concert de dijous al Centre Cívic Torre Llobeta, integrat dins el cicle Música Z, i que aquest cop ens permetrà gaudir amb un jove quartet de saxofonistes. I com cada any per aquestes dates, és obligat repassar el nostre apartat de Concursos i convocatòries, al que aquesta setmana s’hi incorporen el concurs de microrelats i poesia curta del Casal de Barri Prosperitat, i la convocatòria per a la Mostra d’Art en Femení del Centre Cívic Torre Llobeta. Tot plegat, 10 pàgines de PDF perquè escolliu com passar de nou una gran setmana a Nou Barris!

Activitats del 19 al 25 de gener