Què pots fer a Nou Barris del 2 al 8 de febrer?

01/02/2024 - 18:07 h

L'inici de la desena edició del Cítric coincideix amb la celebració de Santa Eulàlia als voltants de Can Basté, pocs dies abans que arribi el Dijous Gras amb les seves truites

Sembla que fos ahir quan ens desitjàvem bon any nou amb la boca plena de grans de raïm, i com qui no vol la cosa ja hem arribat al mes de febrer. I febrer és sinònim de Carnaval, però abans d’arribar a aquest punt, ens espera un cap de setmana amb esdeveniments d’allò més interessants. Divendres arrencarem amb una excursió al delta del Llobregat organitzada pel Castell de Torre Baró, i a mitja tarda tindrem tallers infantils a la Biblioteca Zona Nord i a Can Basté, però el plat fort arribarà amb la inauguració de la desena edició del Cítric. El cicle de cultura crítica i popular de l’Ateneu Popular 9 Barris s’estrena amb una jornada dedicada a divulgar la massacre del circ Anastasini de l’any 1936, amb xerrada i taula rodona gratuïtes, i posteriorment un espectacle de teatre d’objectes que oferirà dos passis divendres i dos dissabte.

I ja que parlem del dissabte, aturem-nos-hi per veure què més ens oferirà: per començar, un concert de música brasilera per arrencar el dia amb alegria, a càrrec del guitarrista Danilo Pinheiro. D’aquí podrem anar a treure el cap al Fem Market, la mostra de dones artistes i artesanes que s’instal·larà al Centre Cívic Torre Llobeta de la mà de Dona Cançó, i després a la Kalçotada Reivindicativa que el Kasal de Joves Roquetes celebrarà a l’amfiteatre del barri. Per rematar la jornada, ens espera una mica de cultura popular a la celebració de Santa Eulàlia que farà la Colla Gegantera de Nou Barris a la plaça Can Basté (foto), amb cercavila pels voltants i un espectacle didàctic en format d’auca per repassar la història del barri.

Truites amb filosofia

Amb el canvi de setmana, arribaran noves cites amb els cicles In-forma’t, que dimarts oferirà una xerrada a l’Espai Jove Les Basses destinada a explicar el sistema educatiu català a famílies migrants, i Música Z, que torna al Centre Cívic Torre Llobeta per oferir-hi un peculiar concert de percussions antigues. També una sessió del nou cicle de filosofia de Biblioteques de Barcelona, que dijous passarà per la Biblioteca Nou Barris per aprofundir en la figura de Julian Savulescu i en conceptes com la bioètica. Però el plat estrella d’aquests dies, i en concret del Dijous Gras, seran les truites de tots els gustos, mides i textures, amb concursos, degustacions i passejades dedicats al gaudi d’aquesta simple però agraïda vianda. Amb això i la resta d’activitats que trobareu al PDF, esperem que passeu una bona setmana a Nou Barris mentre aneu pensant disfressa per a la propera!

Activitats del 2 al 8 de febrer