L’Ajuntament de Barcelona ha publicat la primera edició de la Guia de la Restauració de Barcelona, que recull els bars i restaurants que han guanyat els Premis Restauració Barcelona o han quedat finalistes o obtingut reconeixements honorífics en aquests guardons des que es van posar en marxa el 2017, i fins ara.
La primera edició de la guia es publica coincidint amb la diada de Sant Jordi i es podrà adquirir per un preu de 12 euros. Hi ha informació sobre un centenar de restaurants classificats per districtes. De Nou Barris, hi apareixen el Cinco Hermanos, com a guanyador el 2017 d’un dels Premis Restauració Barcelona, i La Forquilla, que l’any passat es va endur el Premi a la Sostenibilitat. També hi consten els finalistes al llarg d’aquesta anys: La Esquinica, La Jungla, La Cholita, Ovante, Restaurant Escola Cruïlla al Punt, L’Hostalet i Txapeldun Egarri.
La guia, un reconeixement
La Guia de la Restauració de Barcelona és un reconeixement al paper clau que juga la restauració en la identitat de la ciutat. Barcelona té una molt bona valoració com a destí gastronòmic internacional, fins al punt que menjar en restaurants és la principal activitat per a les persones que visiten la ciutat (un 92,1%, l’any 2023).
El sector de la restauració, amb més de 10.000 bars i restaurants al conjunt de Barcelona, representa el 22% dels comerços i serveis de la ciutat segons les dades del cens de locals en planta baixa del 2022 i suposa, també, el 6,1% del PIB de la ciutat.
El compromís de l’Ajuntament és fer-ne una nova edició cada any amb la informació dels nous locals guardonats, i després de l’entrega dels Premis Restauració Barcelona, tant en format paper com digital.
La guia es pot consultar a www.barcelona.cat/guiarestauracio.