Què pots fer a Nou Barris del 10 al 16 de maig?

09/05/2024 - 16:58 h

La fira de Sant Ponç, el Fes'T Verdum i la jornada Nou Barris meets New Orleans, grans animadores del cap de setmana, abans de que comenci la Festa Major de Nou Barris

La setmana passada vam inaugurar la temporada de festes majors amb la del barri de Porta, i ara entrem en aquelles setmanes de l’any en que es van rellevant entre elles. Un exemple pràctic: l’agenda que us presentem avui comença amb els últims dies de festa major a Porta, i s’estén fins al dijous 16, primer dia de la Festa Major de Nou Barris. Entre les activitats d’aquests darrers tres dies de celebració a Porta hi trobem espectacles teatrals, havaneres, una matinal infantil, una exhibició de dansa o els concerts del Sóller Fest. Pel que fa a la gran festa del districte, la primera jornada ens portarà cites com l’homenatge a Aurora Díaz Plaja a la recentment batejada amb el seu nom Biblioteca Nou Barris, la trobada de corals, el Festival Urbano Más Música o el lliurament dels Premis Nou Barris. En qualsevol cas, al PDF hi trobareu els enllaços a la programació completa de totes dues celebracions.

A banda de les festes majors, tenim a davant una agenda setmanal generosa i amb un cap de setmana ple d’actes de pes. Divendres el carrer Romaní s’omplirà d’aromes silvestres amb la fira de Sant Ponç i les seves paradetes de plantes remeieres, taller i concert final. L’Espai Jove Les Basses viurà també la seva pròpia “fira”, una Jornada de l’Orgull Friki amb jocs de taula i rol, i un taller de lluita medieval amb espases com a gran al·licient. El Centre Cívic Torre Llobeta estrenarà les activitats a Nou Barris del festival Barcelona Poesia amb un recital de haikus, i ja a la nit, protagonisme pels concerts, de rock a Can Basté i de cançó femenina al Casal de Barri Prosperitat.

Tardes de jazz i poesia

La plaça Francesc Layret serà protagonista durant tot el dia de dissabte amb la celebració de Fes’T Verdum, trobada organitzada per la Comissió de Festes del barri amb tallers, balls, dinar popular i concerts joves com a principals activitats del seu programa. I mentre al Centre Cívic Torre Llobeta s’hi celebrarà una entrega de premis del Concurs Literari de Nou Barris que ja té les places exhaurides, l’Ateneu Popular 9 Barris celebrarà un any més la festa Nou Barris meets New Orleans, un agermanament informal amb la ciutat de Louisiana on una projecció documental i un taller familiar serviran de preludi a la cercavila a ritme de jazz i als concerts de la nit (foto).

A partir de dilluns pairem els resultats electorals a base de les habituals activitats a la Casa de l’Aigua, als casals de gent gran i a les biblioteques per al públic infantil, i així arribarem a dijous, quan viurem, a més d’un taller de còmic a Can Verdaguer, dues noves cites amb el festival Barcelona Poesia: la jornada de micro obert “Aquí llegim poesia” a la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta – Carmen Laforet, i un recital musicopoètic al Centre Cívic Torre Llobeta. Per la nostra part ja deixem les recomanacions i us convidem a consultar les pàgines del PDF amb la vostra pròpia mirada, tot esperant que gaudiu del que hi trobareu. Que tingueu una bona setmana!

Activitats del 10 al 16 de maig