Nou impuls al desbrossament de solars del districte

04/06/2024 - 10:46 h

D’abril a setembre, actuacions en espais urbans no urbanitzats i en parcel·les de massa vegetal i forestal

El Districte de Nou Barris està executant des del passat mes d’abril, i fins al setembre, una nova actuació de desbrossament de solars, tant aquells situats en zona muntanyosa i on hi ha bàsicament massa forestal i vegetal, com els que estan ubicats en espai urbà pendent d’urbanitzar.

En el primer cas, les actuacions es duen bàsicament a terme a la Zona Nord, Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona, amb l’objectiu de mantenir els marges accessibles i reduir la massa vegetal més propera als nuclis urbanitzats. Els treballs consisteixen sobretot en sega, esbrossada, tala d’arbres i arbustos i esporgada de branques.

Pel que fa als solars no urbanitzats, l’àmbit en què s’estan duent a terme les actuacions és més ampli, amb actuacions repartides pel districte. En aquest cas, el desbrossament es du a terme en solars, dreceres, espais entre blocs d’habitatges, espais herbacis no enjardinats i espais diversos de titularitat municipal. Són parcel·les en què hi creix vegetació descontrolada que dificulta l’accés, en el cas d’escales i dreceres, i que genera molta brutícia. Aquí, els treballs consisteixen en la sega i desbrossada de vegetació en zones no enjardinades.

En paral·lel, el Districte està duent a terme des d’aquesta mateixa setmana una recollida i retirada de materials diversos com ara runes, mobles o metalls en aquells solars en què ja s’ha executat l’actuació de desbrossament. Aquesta actuació també durarà fins al setembre.

El Districte té previst de reprendre les actuacions de desbrossament a partir de l’octubre.