Modificació del recorregut del D50 per la Formula 1 Barcelona Fan Festival

17/06/2024 - 10:10 h

El recorregut alternatiu es començarà a implementar ja el dimarts 18 de juny a partir de les 16 hores

La plaça de Catalunya és l’escenari, a partir del dissabte 15 de juny, del Fan Village del Gran Premi de Fórmula 1 d’Automobilisme. La celebració d’un ‘road show’ al passeig de Gràcia comportarà diverses afectacions de la mobilitat entre el 18 i el 20 de juny.

Un grup de pilots de Fórmula 1 rodaran per Passeig de Gràcia dimecres, 19 de juny, en un petit circuit que anirà des de la ronda de Sant Pere fins al carrer d’Aragó i, de nou, fins a la sortida.

Aquesta exhibició comportarà restriccions de mobilitat a la zona. Les restriccions s’aniran aplicant de manera gradual i començaran a les 16 hores del 18 de juny i fins a les 6 hores del dia 20, per als vehicles privats en les vies següents:

  • Ronda de Sant Pere i ronda de la Universitat (entre Pau Claris i Rambla de Catalunya)
  • Plaça de Catalunya (banda Besòs i calçada muntanya)
  • Passeig de Gràcia (entre plaça de Catalunya i Gran Via)
  • Carrer de Casp (entre Passeig de Gràcia i Pau Claris)

A les 22. hores del mateix 18 també es restringirà el trànsit a:

  • Passeig de Gràcia (entre Gran Via i Aragó), sense afectar els carrers transversals

I el 19 de juny, que serà la jornada amb més afectació, s’implantaran noves restriccions des de les 11 i fins a les 23 hores, en què també es tallarà el trànsit entre Rambla de Catalunya i Pau Claris en les tres vies que travessen el Passeig de Gràcia:

  • Gran via de les Corts Catalanes
  • Carrer de la Diputació
  • Carrer del Consell de Cent

Transport públic i vianants

De la mateixa manera, els vianants no podran creuar el Passeig de Gràcia en aquest tram el dia 19, de 15 a 20 hores, en què s’anirà restablint el pas progressivament.

El transport públic es desviarà per itineraris alternatius a partir del 18 de juny a les 16 hores. Es modificaran els recorreguts de les línies d’autobús D50, H12, H16, V15, X1, 7, 19, 22, 24, 52, 54, 55 i 67. Es tindrà accés a informació actualitzada al web de Mobilitat.

Fan Village a plaça de Catalunya

El Circuit de Catalunya ha preparat un seguit d’activitats relacionades amb la pràctica del motor d’alta competició. S’hi podran trobar actuacions musicals i diversos espais temàtics, amb simuladors, pistes de cotxes de slot, rèpliques dels boxs dels equips i fins i tot un monoplaça real.

Per accedir-hi, cal descarregar una invitació gratuïta al portal d’entrades del Circuit, ja que l’aforament és limitat.