Jaume Collboni lliura els diplomes a la promoció 2022-2024 de l’Escola Municipal de Segones Oportunitats

19/06/2024 - 11:24 h

L’Espai Jove les Basses acull una de les dues seus que hi ha a la ciutat

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha lliurat els diplomes a la promoció d’alumnes 2022-2024 de l’Escola Municipal de Segones Oportunitats (em2o), en un acte que es va celebrar el 18 de juny al Saló de Cent. L’alcalde va felicitar els joves i els va agrair que siguin exemple del fet de no rendir-se davant de les adversitats.

En aquest enllaç trobareu imatges de l’acte.

Aquest any s’han diplomat un total de 37 joves, que han completat el programa de l’escola i que, per tant, han definit el seu propi projecte professional, han fet retorn al sistema educatiu en formacions post obligatòries de la formació professional, certificats de professionalitat i algunes formacions a mida.

El curs que ve la majoria dels diplomats farà continuïtat d’estudis i fins i tot alguns d’ells iniciaran una etapa d’inserció laboral. La seva etapa a l’em2o es dona per acabada, però mantenen el contacte amb l’escola per conèixer-ne l’evolució i donar-los suport puntualment.

L’em2o és un servei socioeducatiu que té per objectiu refer trajectòries educatives per a joves d’entre 16 i 21 anys que han interromput el seu itinerari en l’etapa obligatòria –  abandonament escolar prematur – o en l’etapa post obligatòria. A l’escola, que en l’actualitat té dues seus, a l’Espai Jove Les Basses de Nou Barris i a Sant Andreu, hi estudien 120 alumnes. El programa formatiu que s’ofereix té una durada equivalent a dos cursos o més, depenent de les necessitats de cada jove, que van de setembre a juny. Des de la seva creació l’any 2019, han acabat l’itinerari un total de 121 joves, dels quals 10 ja han entrat al món laboral mentre que els altres 111 han tornat al sistema educatiu i estan duent a terme formacions tècniques professionals.

L’accés a l’em2o és voluntari i la formació és gratuïta. El jovent hi pot accedir mitjançant la proposta de l’equip de professionals del Servei d’Orientació Pla Jove del Consorci d’Educació de Barcelona, de l’equip de professionals dels centres de serveis socials municipals de l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona, o bé per iniciativa pròpia dels joves o de familiars interessats.