Barcelona inverteix 10,5 milions d’euros a millorar l’accessibilitat en vorera fins al 2027

20/06/2024 - 13:52 h

A Nou Barris, s’actuarà en els carrers del Pare Rodés, Vinyar, Conveni, Borges Blanques, Pons i Molí

L’Ajuntament de Barcelona invertirà 10,5 milions d’euros als deu districtes de la ciutat per soterrar línies elèctriques i retirar pals de suport de cablejat elèctric o de telecomunicacions de les voreres, unes actuacions que milloren notablement la qualitat de l’espai públic, tant per a l’endreça com per a l’accessibilitat, ja que s’eliminen obstacles per als vianants.

Aquestes actuacions de soterrament de línies elèctriques i retirada de pals de les voreres formen part del Pla de manteniment integral, en el marc del Pla Endreça. Seran 56 àmbits d’actuació i es preveu soterrar fins a 8,8 quilòmetres de cablejat aeri.

La retirada dels pals de les voreres suposa una millora molt important de l’espai públic en clau d’accessibilitat. A Barcelona, més del 34% dels desplaçaments es fan a peu i, per tant, és clau mantenir les voreres lliures d’obstacles. És un dels eixos de treball per posar el vianant al centre de les polítiques de mobilitat i mantenir unes voreres lliures d’elements que puguin dificultar la circulació de les persones, sobretot d’aquelles que tenen mobilitat reduïda.

A Nou Barris, els àmbits d’actuació previstos entre el 2024 i el 2027 són els següents:

  • Carrer del Pare Rodés, 36-72
  • Carrer del Vinyar, 42-81
  • Carrer del Conveni, 23-63
  • Carrer de les Borges Blanques, 2-19
  • Carrer de Pons, 6-16
  • Carrer del Molí, 2-18

Pla de manteniment integral en el marc del Pla Endreça

El Pla de manteniment integral pretén posar el focus en la renovació intensiva dels diferents elements que hi ha al carrer com a eina indispensable per mantenir l’excel·lència de l’espai públic, principal objectiu del Pla Endreça. El pla contempla les noves realitats que esdevenen a l’espai públic de la ciutat amb més espais d’estada, més hectàrees de verd, l’escassetat d’aigua, onades de calor i altres fenòmens derivats del canvi climàtic.

La dotació econòmica del Pla Endreça és de 435 milions d’euros per a aquest mandat, dels quals 180 els gestionaran directament els districtes per poder abordar renovacions integrals d’espais amb deteriorament i per al manteniment.