L’Escola Bressol Municipal Torre del Rellotge tanca el primer any de vida

11/07/2024 - 11:21 h

L’equipament ofereix 104 places per a infants de la Trinitat Nova

L’Escola Bressol Municipal Torre del Rellotge, a la Trinitat Nova, ha tancat el primer any de vida. I per celebrar-ho ha tingut lloc un acte que ha servit també d’inauguració d’un equipament que allotja 104 infants, repartits de la següent manera: un grup de lactants amb vuit infants, tres grups d’1 a 2 anys amb trenta-nou infants i tres grups de 2 a 3 anys amb cinquanta-set infants.

L’acte, que va tenir lloc el passat 4 de juliol, va comptar entre d’altres amb la presència de famílies, veïnat i equip docent. També hi van assistir el regidor d’Educació, Persones Grans i Participació de l’Ajuntament de Barcelona, Lluís Rabell, i la presidenta del Consell Municipal del Districte, Carolina Recio.

L’espai ha ampliat l’oferta de places de l’antiga EBM Trinitat Nova, on únicament hi cabien 32 infants distribuïts en dues estances. En canvi, l’EBM Torre del Rellotge, situada a la planta baixa d’un edifici d’habitatges municipals, disposa de 871,86 metres quadrats de superfície construïda. A la banda dreta de la planta hi ha les aules del grup de lactants, dels tres grups d’1 a 2 anys i dels tres grups de 2 a 3 anys. A la banda esquerra de la planta hi trobem la cuina, el menjador, la sala de mestres, la sala d’usos múltiples, la bugaderia, els vestidors i el despatx de direcció.

L’escola bressol municipal segueix el model educatiu de la Xarxa d’Escoles Bressol Municipals,  aposta per oferir una atenció personalitzada i individualitzada a l’infant i situa el joc com a motor de l’aprenentatge, alhora que promou una relació estreta amb les famílies i un abordatge col·lectiu i comunitari amb el territori.

L’EBM Torre del Rellotge és una de les 105 escoles bressol municipals que conformen la Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de Barcelona.