Una desena d’obres de millora en escoles i instituts de Nou Barris

29/07/2024 - 11:13 h

Durant l’aturada lectiva de l’estiu es duen a terme treballs de millora, ampliació i reforma

Com cada any, durant l’aturada lectiva de l’estiu es duen a terme obres de millora, ampliació i reforma als centres educatius de la ciutat, que inclouen des de plans de pintura i revestiment, actuacions als menjadors escolars i transformacions de patis fins a la construcció d’equipaments.

Enguany es duran a terme 83 actuacions que permeten fomentar una oferta educativa de proximitat que doni resposta a les necessitats de cada zona i que promogui l’equivalència entre centres i la continuïtat educativa. Quan s’acabin els treballs quedaran definides les bases del mapa escolar de la ciutat.

Aquestes obres s’inclouen en un paquet de 95 mesures per a l’any 2024, que disposen d’una inversió del Consorci d’Educació de Barcelona de 62.326.354 euros: 42.868.715 euros provenen de l’Ajuntament de Barcelona i 19.457.639 de la Generalitat de Catalunya.

Aquestes són les actuacions previstes per a aquest estiu a Nou Barris:

  • Noves construccions i grans actuacions a l’Institut Escola El Molí
  • Adequació d’equipaments d’ensenyaments de formació professional a l’Institut de Seguretat i Mobilitat de Barcelona
  • Millores sistèmiques als espais escolars (accessibilitat, seguretat, ampliacions, mobiliari nou i renovació de sales) als instituts Nou Barris i Flos i Calcat
  • Transformem els patis a l’Escola Timbaler del Bruc i als instituts escola Trinitat Nova i Turó de Roquetes
  • Climatització. A més de les obres als equipaments que formen part de la primera fase del pla Clima Escola Barcelona, s’han instal·lat equips d’aire condicionat a la Llar d’Infants L’Airet.

Des del curs 2016-2017, a Barcelona s’han creat nou escoles, set instituts i catorze instituts escola, i s’han incorporat vuit centres concertats a la xarxa pública. A més, set escoles i quatre instituts han incrementat una línia estructural.