Prop de 7.300 persones gaudeixen d’una nova edició de L’Estiu, al Pati!

01/08/2024 - 13:12 h

Blues, cinema en Femení, Funk & Folk, el famenc del Desvarío i les Nits de Brasil han fet les delícies del públic assistent al llarg del juliol

7.289 persones han assistit enguany a les propostes culturals organitzades pel Districte de Nou Barris en el marc del festival L’Estiu, al Pati!. La xifra és similar a la de l’any passat i dobla la de fa dos certàmens, una fita especialment rellevant tenint en compte que, enguany, el certamen ha hagut de conviure amb l’Eurocopa de futbol.

El festival va arrencar amb la projecció dels Curts en femení, cinc peces curtes, dirigides per dones, que van aplegar un centenar de persones. Posteriorment va arribar el Festival de Blues, que va reunir 1.760 persones per gaudir de la banda de Billy Branch, de Noa & The Hell Drinkers, de Tia Carroll Band i de l’harmonista, cantant i compositor nord-americà de blues elèctric i soul, John Nemeth.

El cap de setmana següent va ser el torn del Funk & Folk, les danses urbanes, els clàssics dels Pogues, la música tradicional i el hip-hop. Al llarg dels dos dies s’hi van acostar 1.200 persones.

Al cap d’uns dies arribava el torn del festival de flamenco Desvarío. Va reunir 2.029 espectadors al llarg de tres dies d’actuacions amb primeres espases del gènere en la vessant més contemporània, com Chano Domínguez, José Quevedo Bolita, Antonio El Turry, Manuel Moreno El Pele i els espectacles “En mi cuerpo mando yo” amb Ana Brenes, Laura Marchal i Pedro Barragán, i “Alter Ego”, protagonitzat pels ballarins Alfonso Losa i Patricia Guerrero.

Finalment, l’últim cap de setmana el vam reservar per a les Nits de Brasil i la Barcelona Junina, en una rèplica de la celebració del São João brasiler i amb una festa en què no hi va faltar la zambumba, el triangle i l’acordió, entre d’altres. Al llarg dels dos dies de celebració hi van assistir 2.200 persones.

En l’àlbum flickr de Nou Barris trobareu imatges d’algunes de les actuacions que han tingut lloc al llarg d’aquest juliol. Les imatges del Desvarío Flamenco 24 Nou Barris són d’Ana Palma.