47 projectes han arribat a la segona fase dels pressupostos participatius a Nou Barris. L’1 de març s’ha reactivat el projecte, que ara entra en la fase de priorització, amb la publicació d’aquests 50 projectes, que són els que s’han validat tècnicament.
A partir del 22 de març i fins al 5 d’abril, qualsevol persona empadronada a Barcelona disposarà de deu suports, que podrà repartir entre qualsevol dels projectes validats a tota la ciutat.
La recollida de suports es farà a través de la plataforma decidim.barcelona, amb l’objectiu de delimitar els 20 projectes finalistes que se sotmetran a la votació definitiva al mes de juny. Al nostre districte hi ha prevista una dotació econòmica de 3.600.000 euros per poder-los executar.
Els projectes de Nou Barris
A Nou Barris, han superat la primera fase projectes de tots 13 barris. On més, a Porta, seguit de lluny pel Turó de la Peira, Canyelles i Torre Baró. Els trobareu tots aquí.
De manera general, proposen inversions o actuacions en equipaments. Per exemple, a l’escola infantil i al Casal infantil del Turó de la Peira, o als centres Rossinyol, Santiago Rusiñol i Galileo Galilei, que promouen una reforma dels seus patis. Per a Ciutat Meridiana es demana un casal de barri, i a Porta, la rehabilitació de la masia de Can Valent.
També hi trobem inversions en l’espai públic, enfocades a fer-hi remodelacions més o menys importants i a guanyar més verd urbà i espais d’estada i de joc. En aquest darrer punt, trobem propostes encaminades a instal·lar aparells de gimnàstica a l’aire lliure, o la creació d’un parc esportiu a can Dragó. I, també, la instal·lació d’ascensors i de bancs inclusius, la creació de carrils bici, o la reforestació del parc de Collserola.
També hi ha projectes d’inversió en tecnologia, com al Casal Som la Pera, on han demanat una aula informàtica, i projectes de memòria històrica com el de Relligant Nou Barris, que vol visibilitzar les dones històriques de Nou Barris.
Criteris de validació
Els 825 projectes actualment validats representen un 41,62% dels prop de 2.000 projectes presentats per la ciutadania durant la primera fase del procés participatiu.
En línies generals, s’han descartat aquells que implicaven despesa corrent associada, que ja estaven executats o en execució, que pertanyien a espais privats o de no competència municipal, o que no respectaven els topalls econòmics, entre d’altres motius.
No obstant això, abans d’iniciar la recollida de suports, qualsevol persona o entitat pot sol·licitar aclariments tècnics respecte aquelles propostes que han estat rebutjades. Ho pot fer a través del formulari que trobarà a decidim.barcelona.
Nou calendari del procés participatiu
La crisi sanitària de la covid-19 ha obligat a variar el calendari del procés, que queda així:
–Entre l’1 i el 7 de març les persones o entitats que van presentar projectes podran sol·licitar, si s’escau, aclariments de l’avaluació tècnica. Les sol·licituds d’aclariments rebran resposta abans del 18 de març. Durant el mateix període, també podran retirar els projectes presentats, si així ho consideren
–Entre el 22 de març i el 5 d’abril tindrà lloc la fase de suports o priorització dels projectes. La ciutadania podrà donar suport als projectes acceptats, i els 20 projectes amb més suports de cada districte passaran a la següent fase
–Entre el 6 d’abril i el 7 de maig, els 200 projectes prioritzats entre tots els districtes entraran en la fase de concreció entre la ciutadania que els promou i els serveis municipals
–Entre l’1 i el 23 de juny (en un període per concretar), la ciutadania votarà els projectes definitius a desenvolupar
Podeu consultar amb més detall el calendari i totes les novetats del procés en l’enllaç següent: https://www.decidim.barcelona/processes/PressupostosParticipatius