L'Ajuntament de Barcelona i Salut faran cribratges massius a Torre Baró per detectar la COVID

13/08/2020 - 13:08 h

Durant el proper cap de setmana es faran unes 400 PCR diàries al Casal de Barri Torre Baró, en horari de 9 a 19 h

L’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya treballen coordinadament per fer una recollida de mostres PCR intensiva a dos barris de la ciutat de Barcelona, que les últimes setmanes han presentat una freqüència alta de casos de COVID-19. Es tracta de Torre Baró, a Nou Barris, i del Besòs i el Maresme, al districte de Sant Martí.

Centrant-nos en la informació relativa a Torre Baró, aquest cribratge massiu es farà al Casal de Barri Torre Baró (av. Escolapi Càncer, 5) el dissabte 15 i el diumenge 16 d’agost, des de les 9 del matí fins a les 19 de la tarda ambdós dies. Les proves aniran destinades a les persones no malaltes de totes les edats residents al barri. Per realitzar la prova, caldrà facilitar el nom i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se’n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual (TSI).

La previsió és poder arribar a realitzar unes 400 proves diàries. La incidència de la COVID-19 per 100.000 habitants dels últims 14 dies (28 de juliol a 10 d’agost) ha estat de 510 en aquest barri de la Zona Nord, mentre que a tot Barcelona ha estat de 174.

Cribratges en zones específiques

Va ser la setmana passada quan Salut va engegar la cerca massiva de possibles casos de COVID-19 amb proves PCR, en persones asimptomàtiques, per trencar les cadenes de transmissió del virus. Una estratègia de cribratge intensiu i d’intervenció comunitària a localitzacions específiques on havia pujat el nombre de casos i l’índex de contagi. Les poblacions on s’han dut a terme aquesta sèrie de cribatges massius són Ripollet, Sabadell, Terrassa, la setmana passada, i Vilafranca del Penedès i Santa Coloma de Gramenet, des del dilluns i fins aquest divendres.