Comença el curs presencial i amb mesures covid-19 a l'Escola Municipal de Música de Nou Barris

21/09/2020 - 11:41 h

En cas que sigui necessari per l'actual context sanitari, les classes es podran fer de forma mixta o telemàtica

Avui dilluns, 21 de setembre, comença el curs 2020-2021 al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i a les cinc escoles municipals de música de la ciutat, entre elles la de Nou Barris. El curs s’inicia en modalitat presencial i s’han establert les corresponents mesures de seguretat sanitària davant la covid-19.

Els plans implementats de reobertura dels centres han contemplat la redistribució dels espais per tal que hi hagi 1,5 metres de distància com a mínim entre persones, ampliant aquest espai fins als 2,25 metres en el cas d’instruments de vent i fins a 3 metres en els grups de coral.

L’alumnat major de 12 anys haurà d’esperar fora del centre fins que comencin les clases i les famílies no hi podran accedir. Les entrades es faran de forma esglaonada i hi haurà d’haver un responsable a cada accés. S’hauran de ventilar els diferents espais un mínim de 10 minuts entre classe i classe, i en la mesura del posible, mantenir les finestres obertes en tot moment. Els instruments també es desinfectaran després que els utilitzi cada alumne. A banda, no es podran fer activitats amb públic ni reunions presencials amb més de 10 persones.

En cas que sigui necessari prendre mesures per evitar contagis per la covid-19 o les circumstàncies així ho requereixin, les classes es podran realitzar de forma mixta o telemàtica.

Més de 80 professionals dels centres d’ensenyaments musicals han rebut formació a càrrec de l’Agència de Salut Pública de Barcelona per abordar procediments d’actuació, atesa l’especificitat i singularitat dels ensenyaments musicals, especialment en aquelles especialitats en què cal prendre mesures més estrictes, com són els instruments de vent, els instruments compartits i el cant coral.

Escola Municipal de Música de Nou Barris

L’Escola Municipal de Música Nou Barris va néixer el curs 2007-2008. Actualment, està gestionada per la Fundació La Guineu, entitat amb una llarga trajectòria en el camp dels ensenyaments musicals.

L’aprenentatge de l’instrument i el treball en conjunt tenen un pes molt important a Nou Barris. Les formacions corals i instrumentals són nombroses i d’estils molt variats, des d’orquestres de corda i vent, grups o ensembles d’instruments homogenis i combos de música moderna.

L’Escola Municipal de Música Nou Barris està integrada en l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, que a la ciutat gestiona cinc centres.