Actuacions de millora en set escoles bressol municipals de Nou Barris

01/08/2022 - 13:32 h

S’invertirà per fer uns patis verds i oberts, un pla de pintura integral, un pla de transició energètica i confort tèrmic i altres treballs i intervencions d’ampliació, reforma i millora

S’invertirà per fer uns patis verds i oberts, un pla de pintura integral, un pla de transició energètica i confort tèrmic i altres treballs i intervencions d’ampliació, reforma i millora

Amb el lema “Cuidem les bressol”, Barcelona comença aquest estiu un programa per a la cura i el manteniment de les escoles bressol municipals, amb una setantena d’actuacions en 55 centres de tota la ciutat.

Les escoles bressol municipals El Vent, Nenes i Nens, Ralet, La Muntanya, Colometa, Turó i L’Argimon són les que veuran millorades les seves instal·lacions a Nou Barris gràcies a quatre tipus d’intervencions: les que giren entorn d’uns patis verds i oberts, un pla de pintura integral, un pla de transició energètica i confort tèrmic i altres treballs i intervencions d’ampliació, reforma i millora. Ho desglossem.

Actuacions en quatre àmbits

Els patis de les escoles bressol són també, en molts casos, espais oberts al barri. El projecte convertirà aquests espais lúdics i educatius de 26 escoles bressol en zones naturalitzades, amb la introducció de jardineres i un total de 3.366 plantes. A més, inclourà jocs per a la mainada i patis de lactants. A Nou Barris, aquesta actuació es concretarà a El Vent, Ralet i Nenes i Nens.

Pel que fa l’interior de les escoles bressol, el pla de pintura integral preveu pintar 18 centres de la ciutat per millorar-ne la qualitat mitjançant noves propostes cromàtiques, amb colors suaus que generen lluminositat i benestar. Al nostre districte, aquesta actuació es farà a El Vent, Ralet, La Muntanya, Colometa i Turó.

També es duran a terme tasques de millora d’instal·lacions de climatització en 15 escoles bressol municipals, unes actuacions que s’allargaran fins a finals d’any. Tenen l’objectiu doble de millorar-ne el confort tèrmic i d’apostar per l’ús d’energies renovables. A Nou Barris, aquesta intervenció es farà a L’Argimon.

Finalment, es faran intervencions de reforma i rehabilitació en espais de 13 escoles bressol de la ciutat, que inclouen la renovació de finestres, estances, aules, despatxos o instal·lacions, entre d’altres. Colometa és l’escola bressol de Nou Barris on s’executarà aquesta actuació.