Comença a funcionar el Punt d'Informació sobre Demències de la Zona Nord

15/10/2020 - 14:52 h

Per poder accedir al servei cal demanar cita trucant al telèfon de la Fundació Uszheimer, el 93 418 65 65

La Zona Nord estrena aquest octubre el Punt d’Informació Sobre Demències promogut per la Fundació Uszheimer amb el suport del Districte de Nou Barris.

Es tracta del segon espai d’aquestes característiques al districte, i, com el de la Guineueta, té per objectiu bàsic resoldre dubtes en la comprensió i assimilació de la malaltia i en la gestió dels trastorns de conducta i de personalitat que hi venen vinculats. També vol ajudar en les dificultats de com capejar la situació en el domicili i en la gestió de l’impacte psicològic i emocional. A més, ofereix informació sobre els recursos de què disposen les persones cuidadores.

Ubicat al carrer Pedraforca 16, per poder accedir al servei cal demanar cita trucant al telèfon de la Fundació Uszheimer, el 93 418 65 65. Recordem que el servei és gratuït i s’adreça a la població en general. La informació, orientació i assessorament sobre malalties neurodegeneratives que hi trobareu va a càrrec de persones professionals especialitzades de la mateixa fundació.

El per què del projecte

La resposta més habitual de la família davant un diagnòstic de malaltia neurodegenerativa és la de xoc, atordiment i incredulitat, tot i que es poden donar altres reaccions com ara la negació, l’alleugeriment, etc. També és bastant probable la presència de signes depressius i ansiosos. Per això, es molt important acompanyar la persona que està passant per una fase de xoc i ajudar-la a entendre millor la malaltia i a prendre les primeres decisions.

Així, en el mateix moment que es fa el diagnòstic cal donar atenció a la família i explicar a les persones afectades què és la malaltia, quines són les atencions que precisarà la persona malalta, quins recursos hi ha per al col·lectiu afectat per una malaltia neurogenerativa, etc. És fonamental quan abans millor, per tal de preparar-se i fer més competents les persones que hi hagin de conviure. I és que convé recordar que el 85% de l’atenció primària que reben les persones grans no prové dels sistemes sanitaris, sinó de les famílies.