Comença el Cicle Festiu de Sant Antoni 2021!

08/01/2021 - 11:17 h

Sant Antoni és un cicle festiu que comprèn tot el mes de gener i, malgrat la pandèmia, engloba actes ben diversos.

Amb el començament de l’any, els carruatges i el foc festiu omplen els carrers d’arreu. Comença el cicle festiu de Sant Antoni, una data assenyalada en vermell als calendaris de la majoria de poblacions per la gran quantitat d’activitats que se celebren: els Tres Tombs, les festes d’hivern, els Foguerons, les santantonades…

A Barcelona fa gairebé dos segles que fem la desfilada dels Tres Tombs i, amb el pas dels anys, hem arribat a crear desenes d’activitats entorn de la festa de Sant Antoni: els Tres Tombs Infernals i els Tres Tombs de Sant Andreu de Palomar, la festa major del barri de Sant Antoni, la Porkada del Clot, els Foguerons de sa Pobla a Gràcia i, evidentment, els Tres Tombs de la ciutat. S’hi afegeix un dels festivals de música folk més destacats de les nostres contrades: el Tradicionàrius, que sempre comença aquests dies. Totes aquestes activitats configuren el Cicle Festiu de Sant Antoni, una de les festes més transversals de la ciutat.

I enguany, malgrat tot, tornem a celebrar la festa. Una festa molt diferent de l’habitual, però igualment sentida. Hi haurà foc, música, carruatges, dimonis, rondalles i, fins i tot, un joc interactiu. Però tot haurà d’adequar-se a les mesures de seguretat que es marquin en cada moment. Sí que és cert que hi ha activitats que s’han ajornat, com el gruix de la festa major de Sant Antoni (que es farà del 2 a l’11 de juliol), i algunes altres que no s’han pogut programar, com ara les desfilades dels Tres Tombs.

Però no patiu perquè la festa és viva i té la capacitat de reconvertir-se. Llegiu bé el programa i veureu com els Foguerons es reinventen, els Tres Tombs Infernals es virtualitzen, els carros es poden visitar a Can Fontanet i el Tradicionàrius torna a ressonar al CAT.

De segur que hi ha algun acte preparat per a vosaltres. Esteu preparats per a descobrir-lo?

Podeu consultar aquí el programa complet del Cicle Festiu de Sant Antoni.