Comença el desplegament de noves microparades de taxi, dues a Nou Barris

01/08/2022 - 17:15 h

La primera està instal·lada ja a Roquetes. La segona arribarà entre setembre i octubre a La Guineueta

La primera està instal·lada ja a Roquetes. La segona arribarà entre setembre i octubre a La Guineueta

Abans d’acabar l’any s’hauran implantat 191 microparades de taxi als deu districtes de la ciutat. De moment, 51 ja estaran operatives a l’octubre. Dues, a Nou Barris. Una al carrer Garigliano 23, a Roquetes, ja pintada i en marxa; i la segona, al passeig Valldaura 148, a la Guineueta, on s’instal·larà entre setembre i octubre.

Les diferents ubicacions s’han acordat amb les organitzacions principals del sector del taxi. Fins a finals d’any quedaran per implantar un total de 140 noves microparades. En aquests moments els serveis tècnics estan acabant de determinar quines seran les ubicacions.

Menys desplaçaments, més estalvi

L’objectiu d’aquestes microparades és reduir els desplaçaments en buit dels vehicles, facilitar més punts d’espera per a la recollida de passatgers i minimitzar el consum de combustible i les emissions.

Cadascuna d’elles tindrà dues places perquè els taxis hi puguin estacionar. Els conductors i conductores tindran més punts per descansar entre els serveis i el veïnat disposarà de més parades fixes per poder accedir als vehicles.

Nou servei digital per demanar un taxi

L’actuació es durà a terme paral·lelament a la posada en marxa del servei Picmi Taxi, una nova funcionalitat de l’aplicació AMB Mobilitat amb la qual els usuaris podran demanar un taxi quan siguin al carrer.

El nou servei s’activarà després de l’estiu i consisteix en la digitalització de les peticions que habitualment es fan a mà alçada, que són el tipus de servei més freqüent. Els vehicles que estiguin estacionats en una parada o microparada seran els primers a rebre la notificació quan hi hagi una petició de Picmi al seu voltant i tindran prioritat en l’assignació.