Barcelona ha iniciat cribratges intensius a la població per detectar possibles contagis de covid-19, especialment casos asimptomàtics.
Els cribratges s’estan duent a terme en espais del departament de Salut de la Generalitat, de l’Ajuntament de Barcelona i també de la Universitat de Barcelona. De fet, compten amb la col·laboració del consistori, que desplegarà agents d’informació per mirar de gestionar les cues que es puguin produir, de l’Institut Català de la Salut (ICS), del Servei de Vigilància Epidemiològica de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), de centres d’atenció primària i dels hospitals Vall d’Hebron, Hospital del Mar i Hospital de Sant Pau.
A Nou Barris, els cribratges s’han començat a fer a la població de Porta, Roquetes i el Turó de la Peira, i ara se n’hi afegeixen quatre barris més: Prosperitat, Verdun, Guineueta i Trinitat Nova.
- Qui? Població major de 18 anys
- Quan? Fins a l’11 de desembre, els dies laborables, de 8.30 a 19.30 h.
- On? Al Casal de Gent Gran Casa Nostra. Carrer de la Maladeta 38.
Les prova diagnòstica és gratuïta, no cal demanar cita prèvia i per dur-la a terme serà necessari facilitar un document identificatiu, un telèfon de contacte i, si se’n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual (TSI). Els resultats es podran consultar en un termini de 24 a 72 h a la pàgina web La Meva Salut, a la qual cal donar-se d’alta si encara no s’ha fet.
Frenar l’expansió del virus
Aquests cribratges tenen la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. En aquest sentit, convé recordar que és imprescindible fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.