De l’1 de juliol al 31 d’agost, segona tongada de les obres a la L5

20/06/2022 - 18:03 h

Més metro a la resta de línies i reforç d’autobusos, les mesures alternatives de mobilitat previstes

Més metro a la resta de línies i reforç d’autobusos, les mesures alternatives de mobilitat previstes

La línia 5 de metro reprendrà l’1 de juliol les obres que tenen per objectiu millorar la qualitat i l’eficàcia del servei en aquesta línia amb la renovació de tres quilòmetres de via. Es preveu que els treballs estiguin acabats el 31 d’agost i es faran en dues parts: en una primer tram que va de Sagrera a Vilapicina al juliol, ampliat a l’agost fins a Horta.

Les obres donen continuïtat a les iniciades per Setmana Santa i tenen per objectiu millorar la qualitat i l’eficàcia del servei de metro en aquest tram de la línia 5. Disposen d’un pressupost de 15 milions d’euros i permetran millorar la fiabilitat de la línia, reduir-hi el nombre d’incidències i solucionar els problemes ocasionats per les vibracions a la superfície. També es preveu que facilitin que els viatges siguin més confortables i que en el futur es pugui augmentar el servei i la freqüència de pas dels trens.

Més metro i busos llançadora

Mentre durin les obres, s’articularan mesures alternatives de mobilitat. D’una banda, augmentarà el servei en un 20% a les línies de metro 1, 2, 3 i 4. A més, s’habilitaran busos llançadora que cobriran recorreguts similars als dels trams afectats per aquesta renovació, i es reforçarà el servei de bus de les línies dels trams afectats, amb una atenció especial a les línies V27 i D50

Informació a les persones usuàries

Des del 20 de juny es despleguen equips d’informadors a les estacions afectades i en punts d’interès, com els intercanviadors principals de la xarxa de metro. També hi haurà avisos per megafonia i informació detallada a les pantalles d’informació, al web i a les xarxes socials de TMB.

Durant el període d’actuacions estarà disponible el planificador de viatges “Vull anar”, que permetrà a les persones usuàries tenir la informació del tall i les alternatives de transport.

Les opcions de mobilitat que s’oferiran durant aquest període seran en tots els casos accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.