El Pla Endreça impulsa intervencions de millora de l’espai públic a Nou Barris

18/03/2024 - 09:46 h

La renovació d’escales i ascensors, la reforma integral de 17 espais infantils i una trentena d’actuacions en clavegueram, el més destacat al districte del Pla de manteniment integral més ambiciós dels darrers 15 anys a Barcelona

Des d’ara i fins al 2028, Barcelona durà a terme prop de 3.000 actuacions de manteniment, de renovació i de transformació als 73 barris de la ciutat amb el Pla de manteniment integral més ambiciós dels darrers 15 anys, emmarcat en el Pla Endreça Barcelona. Amb una inversió de 435 milions d’euros, s’hi inclouen millores en tots els àmbits per augmentar la qualitat i l’excel·lència de l’espai públic. Cada territori ha prioritzat les actuacions i treballarà estretament amb les àrees municipals perquè els barris estiguin al centre.

A Nou Barris, aquest pla posa el focus en la renovació d’escales i ascensors, la qual cosa permetrà millorar la mobilitat del veïnat en un districte de muntanya i amb importants desnivells, sobretot en barris com Ciutat Meridiana i Roquetes. Destaquen la renovació de les escales mecàniques de Ballot, Mina de la Ciutat i Aiguablava – Vila-real, i la modernització dels ascensors d’Alcántara, les Agudes, Ballot, Pont del Congost, Canfranc, Federico Garcia Lorca, Parc Trinitat Nova, Rosari Pi – Passatge Grau, Vallcivera, Costabona i el Pont de Sarajevo. També es preveu la rehabilitació del Pont de Vallbona i del pont de Via Favència – avinguda Meridiana.

Pel que fa al clavegueram, s’executaran 32 actuacions diferents, sobretot al voltant dels barris de Ciutat Meridiana i la Guineueta.

El pla també assegura la reforma integral de 17 espais de joc infantil, alguns dels quals amb una rellevància molt important com són els que hi ha a les places Garrigó, Álvaro Cunqueiro i Harry Walker, a banda de la reposició del cautxú a nou parcs infantils del districte. També cal destacar la renovació de l’enllumenat, especialment en espais com el parc de Josep Serra Martí, la pavimentació d’alguns trams de carrer com el d’Escòcia, el passeig Valldaura o el carrer de les Agudes, i la construcció de nou clavegueram als carrers de Castor, Gasela, Costabona, les Agudes i Pedraforca.