El Pla Natura arrela a Nou Barris

08/06/2021 - 10:53 h

Es rehabilitaran els espais verds del Parc Central i s’augmentarà la presència de verd a dues zones de Trinitat Nova

Es rehabilitaran els espais verds del Parc Central i s’augmentarà la presència de verd a dues zones de Trinitat Nova

Barcelona avança en el desplegament del Pla Natura 2021-2030 i ja ha presentat la concreció de les 42 actuacions que permetran guanyar 18,6 hectàrees de verd fins al 2023.

En aquest marc, en els propers dos anys, a Nou Barris es rehabilitaran els espais verds del Parc Central, i s’augmentarà la presència de verd a dues zones de Trinitat Nova, les compreses entre els carrers Palamós, S’Agaró i la Llosa, i Palamós i Platja d’Aro.

A tot Barcelona, durant els propers dos anys es faran en total 20 actuacions en jardins, carrers, places i parcs, amb una inversió de 6,15 milions d’euros.

Després del Pla del Verd i la Biodiversitat, el Pla Natura

Barcelona deixa enrere l’anterior Pla del Verd i de la Biodiversitat 2013-2020 i dona pas al Pla Natura 2021-2030, un concepte integral (la natura a la ciutat) que engloba la infraestructura verda, materials geològics, sòls, aigua i éssers vius. De fet, ja fa anys que s’ha constatat la necessitat de la ciutadania de tenir contacte amb els espais verds i l’aire lliure per afavorir el benestar físic i emocional, i la salut en general. Sense oblidar que el verd juga també una funció clau a les ciutats per esmorteir la contaminació i per la contribució que fa, a nivell global, en la lluita contra el canvi climàtic.

Les últimes setmanes s’ha fet un procés participatiu sobre el Pla Natura 2021-2030 que ha permès concretar-ne alguns aspectes.