El projecte MURBA (MURS BARCELONA) s’estrena a l’Espai Jove Les Basses de Nou Barris

03/01/2022 - 10:31 h

El projecte MURBA (MURS BARCELONA) s’estrena a l’Espai Jove Les Basses de Nou Barris

MURBA és un projecte artístic i comunitari que neix amb l’objectiu de donar visibilitat, identitat i singularitat als Espais Joves de Barcelona, a més de promoure la cultura emergent i els joves creadors, amb una participació activa dels joves.

El projecte Murba s’estrena a l’Espai Jove de Les Basses després de diversos processos participatius i artístics realitzats amb els i les joves a través de tallers i intervencions murals a la façana del mateix Espai Jove.

B-MURALS Centre d’Art Urbà ofereix suport tècnic i assessorament artístic per la implementació del projecte i en aquesta primera experiència a Nou Barris s’ha treballat amb l’artista DEIH en un procés artístic, a través de tallers de graffiti impartits per l’artista Camile Escruela on s’han creat obres sobre plafons que han quedat exposades a la terrassa de l’Espai Jove Les Basses. Aquest procés participatiu ha sigut la font d’inspiració per decidir la temàtica de l’obra mural que l’artista DEIH ha realitzat a la porta d’entrada de Les Basses.

DEIH és un artista valencià de street art que va començar fa més de vint anys fent firmes amb els seus amics. Des de llavors les seves obres s’han pogut veure a museus i galeries, com el Muvim (València), el Museu del Centre del Carme (València), UNAM (Mèxic DF), Crewest Gallery (Los Angeles) o The Fridge (Washington DC). Ha participat en nombrosos festivals i iniciatives artístiques com Poliniza, Mislates, Partidet, Jidar Toiles de Rue, Urban Nation Berlin, North West Walls, La Manxa Colors… Avui dia, a més de pintar peces de gran format per tot el món i mostrar les seves obres en exposicions, es dedica a l’animació, als còmics i a l’edició de vídeo.

Per a ell l’art és la comunicació que es produeix allà on no arriba el llenguatge, un trencament de la realitat per connectar intuïtivament amb allò real de l’existència. Amb les seves intervencions artístiques pretén gaudir, viure del que fa i desenvolupar-se com a persona. DEIH defensa que si aconsegueix fer reflexionar amb les seves obres és un afegit addicional, un símptoma positiu de la seva capacitat comunicativa. Per això, gairebé sempre les peces parteixen dels seus propis dubtes i inquietuds i l’ajuden a entendre’s millor a si mateix.

El projecte MURBA està organitzat pel Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona i s’inclou dins l’execució del Pla d’Adolescència i Joventut 2017-2021.