Entregats els premis de la 4a edició del Premi Barcelona de Restauració, uns guardons que reconeixen els restaurants que han destacat l’últim any pel seu vincle amb el barri i amb valors com la integració, la qualitat de vida, la sostenibilitat, la innovació, i l’adaptabilitat als nous temps.
El restaurant La Forquilla de Nou Barris – situat al carrer de la Font d’en Canyelles, 88 – es va endur el premi a la sostenibilitat. El jurat en va reconèixer “el seu ADN vinculat a la vida dels mercats de Barcelona”, alhora que va posar en valor “la seva aposta per la sostenibilitat” i “compromís corporatiu”.
La resta de guanyadors van ser l’Alapar, del districte de Sants-Montjuïc, premi a la qualitat gastronòmica, per “ser un local avantguardista i d’alta gastronomia que representa la ciutat més cosmopolita”. El premi a la integració en el barri va ser pel Quimet d’Horta, a Horta-Guinardó, per “ser un local gairebé centenari, referent i centre de gravetat del barri”. També es va atorgar el premi al local notori o innovador, que va recaure en el Roots & Rolls de l’Eixample, per “la singularitat del seu concepte i la capacitat de transferir a l’espai alegria, creativitat i sabors asiàtics”. A més, també es van entregar dues mencions honorífiques: al Cafè del Centre i a Pere Chias, restaurador i president del Gremi de Restauració durant nou anys.