El restaurant La Forquilla rep un premi per la seva contribució a la sostenibilitat

24/11/2023 - 10:51 h

Atorgat en el marc del Premi Barcelona de Restauració, se li reconeix el vincle amb els mercats de Barcelona, la seva aposta sostenible i el seu compromís amb el sector

Entregats els premis de la 4a edició del Premi Barcelona de Restauració, uns guardons que reconeixen els restaurants que han destacat l’últim any pel seu vincle amb el barri i amb valors com la integració, la qualitat de vida, la sostenibilitat, la innovació, i l’adaptabilitat als nous temps.

El restaurant La Forquilla de Nou Barris – situat al carrer de la Font d’en Canyelles, 88 – es va endur el premi a la sostenibilitat. El jurat en va reconèixer “el seu ADN vinculat a la vida dels mercats de Barcelona”, alhora que va posar en valor “la seva aposta per la sostenibilitat” i “compromís corporatiu”.

La resta de guanyadors van ser l’Alapar, del districte de Sants-Montjuïc, premi a la qualitat gastronòmica, per “ser un local avantguardista i d’alta gastronomia que representa la ciutat més cosmopolita”. El premi a la integració en el barri va ser pel Quimet d’Horta, a Horta-Guinardó, per “ser un local gairebé centenari, referent i centre de gravetat del barri”. També es va atorgar el premi al local notori o innovador, que va recaure en el Roots & Rolls de l’Eixample, per “la singularitat del seu concepte i la capacitat de transferir a l’espai alegria, creativitat i sabors asiàtics”. A més, també es van entregar dues mencions honorífiques: al Cafè del Centre i a Pere Chias, restaurador i president del Gremi de Restauració durant nou anys.